The DRILLZ on Lapland Tattoo Weekendin perjantain pääesiintyjä

DrillzBand1500px

Perinteisen Tornion Lapland Tattoo Weekendin perjantain musiikillinen vetonaula 13. helmikuuta on  The Drillz, jonka  paluu pohjoisen rockkuvioihin oli yksi vuoden 2014 parhaista musiikkiuutisista.

Kaikki tapahtui luontevasti. Greedy Pigin Jari ”Päne” Pänttäjä oli Tervolassa Hot Rod Rhythm Boyseissa soittavan Jari Raution luona kitaroita huollattamassa ja herrat ajautuivat jammailemaan. Vanhat biisit pulppusivat alitajunnasta parinkymmenen vuoden takaa ja pian mukana soitti jo rytmiryhmä, basisti Zeeki ja rumpali Kapi.

Alkuhiet Drillz otti viime kesän korvalla Rovaniemen Poronpurijaisissa ja nyt takana on jo puolisen tusinaa keikkaa, joilla vastaanotto on ollut todella innostunutta.

Keikkasetti vedetään vielä coverpohjalta, mutta omiakin biisejä on työn alla. Äänitettäkin purkitetaan jo Kemin Tico-Tico-studiolla, mutta omalla painollaan, ilman tiukkaa aikataulua.

Drillzin liveohjelmisto on hyvällä maulla valittu. Mukana on biisejä Piratesilta, Rory Gallagheriltä, Dr Feelgoodilta, David Lindleyltä ja Tom Waitsiltä. Yhtye tekee kunniaa myös torniolaislähtöiselle rocklegendalle Jake Voutiaiselle, jonka kaksi biisiä, Cool headed woman ja Baby dont`cha gimme your wine, myös kuullaan.

Alkunsa Drills sai 1990-luvun alun Tervolassa. Yhtye keikkaili ympäri Suomen muutaman vuoden esiintyen muun muassa 1995 ensimmäisessä Rovaniemen Roots`n River Bluesissa, jolloin festivaaliesite kertoi: ”The Drills on vahvasti bluespainoitteinen rock`n roll-ryhmä Perä-Pohjolan syvästä etälästä, joka vie yleisönsä swamp-musiikin kosteisiin ja kupliviin syvyyksiin.”

Samoista vesistä Drillz ammentaa tänäänkin, mutta taatusti yhtyeen musiikista kuuluu elettyjen vuosien lisäksi pitkälle jalostunut soittotaito.

The Drillz
Jari ” Keep on rockin” Rautio kitara
Jari ”Päne” Pänttäjä laulu, huuliharppu ja kitara
Michael ”Zeeki” Czech basso
Kari ”Kapi” Hämäläinen

LTW-kotisivu: www.laplandtattoo.com