THE BOPPERS ja vanhat autot keräävät väen Haaparannalle
Boppers16

The Boppers

Meri-Lapin yksi suurimmista kesätapahtumista on  ollut viime vuosina Haaparannan  Wheels National Classic Motor Meet, joka on kerännyt yli 10 000 ihmistä ihastelemaan vanhoja autoja ja pitämään hauskaa  menevän musiikin tahdissa.

Tämän kesän vetonaula on legendaarinen  ruotsalaisyhtye The Boppers, joka  esiintyy Tornionjoen rannalla perjantaina  15.7.  klo 20.00 Ruotsin aikaa.

Boppers on esittänyt vanhaa kunnon rock`n`rollia  ja doo woppia jo lähes 40 vuotta. He ovat tehneet yli 3000 keikkaa, julkaisseet 18 albumia ja myyneet yli kaksi miljoonaa levyä.

Boppers on ainutlaatuinen ilmiö, lajissaan lyömätön Pohjoismaissa.

Suomessakin he olivat nostattamassa 1980-luvun alun rokkabillykuumetta, jonka aallon harjalle nousi Teddy & the Tigers. Boppers komeili tuon tuosta muun muassa Suosikki-lehden  keskiaukeaman lakanakuvissa.

ClassicMotorMeetpromoYhtyeen perustivat vuonna 1977 Peter Jezewski, Matte Lagerwall ja  Ingemar Wallén, joista kaksi viimemainittua ovat yhä mukana yhtyeessä. Esikoisalbuminsa Number One jälkeen yhtye oli kaikkien vanhan rockin ystävien tiedossa ja levyä myytiin Pohjoismaissa yli 400 000 kappaletta.

Yhtye on tehnyt yhteistyötä muun muassa Chuck Berryn, Suzy Quatron, Pugh Rogefeldtin  ja Jerry Williamsin kanssa. Parhaiten bändi tunnetaan versioistaan lauluista  Goodnight Sweetheart, Jeannie’s coming back, At the hop ja  Under the boardwalk.

Uudelle vuosituhannelle Boppers siirtyi komeasti kimpassa Markoolion kanssa hittisinkulla Rocka på ja viimeisin yhtyeen levyjulkaisu on vuodentakainen  They never know, yhdessä rockkuningatar Eva Eastwoodin kanssa.

Haaparannan Classic Motor Meet-tapahtuman lauantain 16.7.  viihdyttäjät ovat Svenne Rubins ja Creedence Clearwater Survival, mutta ilta jatkuu myöhään yöhön Haaparannan kaupunginhotellissa Rockabilly Partylla. Vauhdittajana on Norrbottenin ykkönen Sun Cats, jossa kitaran kieliä piiskaa Yle Kemin uutisankkuri Jarno Tiihonen.