TEUVO OINAS täyttää 60 vuotta ja juhlii Ruusulinnassa
TeuvoOinas14

TEUVO OINAS: ”Haluan kiittää kaikkia kuulijoitani näistä lähes kolmestakymmenestä vuodesta Tangokuninkaana – ilman Teitä kaikki olisi toisin. Matka se vain jatkuu ja jatkuu ja siksi toivonkin, että pysytte vauhdissa mukana tällaisen kuusikymppisen kanssa. Tangoon ja tanssimusiikkiin uskoen.”

Tangon todellinen ikihonka, Ylitornion Raanujärveltä koko kansan kuninkaaksi noussut Teuvo Oinas, täyttää 60 vuotta tulevana lauantaina 8. marraskuuta

Juhlapäiväänsä  päivänsankari viettää – kuinkas muutenkaan kuin – työn merkeissä. Nurmijärven Ruusulinnassa vietetään Teuvon syntymäpäivän kunniaksi nostalgista tangoiltaa. Mukana yleisöä tanssittamassa ovat Teuvon lisäksi myös muut kuninkaalliset Kauko Simonen, Jouni Keronen ja Johanna Debreczeni.

Teuvo Oinas, entinen metsuri on kulkenut pitkän tien rivilaulajasta yhdeksi Suomen suosituimmista kansan tanssittajista. 16-vuotiaana Teuvo voitti ruotsinsuomalaisten laulukilpailun. Tukka oli puoleen selkään, kun hän veti Esko Rahkosen tunnetuksi tekemän tangon Erottamattomat. Hänestä tuli Ruotsissa laulava basisti.

1972 Teuvo sai kiinnityksen Pasi Kauniston yhtyeeseen ja suosittu Kaunisto vei Teuvon legendaarisen Toivo Kärjen kuultavaksi. Kärki piti Teuvon laulusta, mutta kehotti ottamaan vielä laulutunteja.

Vuodet vierivät ja ollessaan keikalla Sallan Revontuli -ravintolassa Teuvo näki televisiosta ensimmäisten Tangomarkkinoiden lähetyksen ja lappilaisen Kauko Simosen voittavan. Innostuneena näkemästään hän päätti, että jos kisat vielä järjestetään niin hän on mukana.

Seuraavana vuonna 1986 Teuvo oli Tangomarkkinoiden finaalissa ja korjasi koko potin. Kisan kakkoseksi lauloi nuori romanilaulaja Rainer Friman. Ennen kisaa Finnlevyn Jaakko Salo ja Kaj Westerlund lupasivat, että jos hän sijoittuu kolmen parhaan joukkoon, hän pääsee tekemään levyä.

Nyt Teuvolla on takana jo toistakymmentä pitkäsoittoa. Viimeisin Tähtiä Täynnä-albumi  ilmestyi keväällä 2013.

Vuonna 2011 YLE Radio Suomen järjestämässä äänestyksessä  kaikkien aikojen tangokuninkaallisista, Oinas tuli kolmanneksi heti Jari Sillanpään ja Arja Korisevan jälkee Arvostuksensa hän on hankkinut puhtaasti keikkailemalla, sillä Teuvolla ei ole ollut koskaan julkisuuden mukana tuomaa lisäbonusta.

Oinaan työnantajan Mangnum Liven edustaja  Liisa Marjomäki sanookin:

– Teuvo on paikkansa tassikansan sydämissä vakiinnuttanut taiteilija. Hän on edelleen yksi meidän eniten keikkailevia taiteilijoita perinteisen tanssimusiikin saralla, kursailematon laulaja ja omalle tyylilleen uskollinen.

Teuvo toivottaa kaikki tervetulleiksi tanssimaan Nurmijärven Ruusulinnaan lauantaina 8.11. klo 20. Tuhat ensimmäistä lipunostajaa saa lahjaksi iltaa varten teetetyn Teuvo Oinaksen juhlacd:n. Tervetuloa!