TERVEET KÄDET-patsaan julkistaminen siirtyy, mutta yhtye esiintyy Torniossa 14.9.

TakasinTornioon– Särkynyt Lyhty-teoksen valmistuminen siirtyy noin kuukaudella, näillä näkymin syys-lokakuun vaihteeseen ja siitä todennäköisesti hieman eteenkinpäin, kertoo Tornion kaupunginarkkitehti Jarmo Lokio.

Hänen mukaansa yksi merkittävä syy viivästymiseen on  Outokummun sponsoroiman levytavaran reiluhkosti venähtänyt toimitusaika. Myös taiteilijapariskunta Teija ja Pekka Isorättyän yleisöltä pyytämää obeliskin täytettä on tullut laihanlaisesti, joku kiuas ja pontikkapannu, joten on jouduttu turvautumaan teräsfirmoihin.

Yhdeksänmetrinen obeliski, joka on omistettu alakulttuuri-ilmiöille Terveille Käsille ja Kalkkipapille, oli tarkoitus  julkistaa 14.9. Vaikka tilaisuus on nyt peruttu, Takaisin Tornioon-konsertti pidetään läheisissä ravintola Umpitunnelissa,niin kuin on päätetty ja  pääesiintyjänä on Terveet Kädet

– Terveitten Käsien kanssa on jo helmi-maaliskuussa sovittu keikka tänne Takaisin Tornioon-bileisiin. Noi muut jututhan tuli tapetille myöhemmin, 80-luvun entinen nuori Catzy Clay sanoo.

Terveitten Käsien lisäksi Umpitunnelissa esiintyvät Raamattupiiri, Kolmannen Asteen Kuulustelu, Vivisektio ja Tauno & Taatelintallaajat.

Terveitten Käsien setin jälkeen ilta jatkuu vielä Hallituskadun toisella puolen Tornion kaupunginhotellissa, jossa esiintyy tömäkkää Texas-rockia luukuttava Supercharged.

Noin aikataulu

Klo 20.00 VIVISEKTIO
klo 20.45 KOLMANNEN ASTEEN KUULUSTELU
klo 21.30 RAAMATTUPIIRI
klo 22.30 TAUNO & TAATELINTALLAAJAT
klo 23.30 TERVEET KÄDET