Tässä ja nyt: HOT ROD RHYTHM BOYSILTA uusi rokkikiekko ulos, mitkä fiilikset kitaristi JR. RAUTIO?
HotRod16b

HRRB: Tommi Hänninen (vas.), JR. Rautio, Lauri Valkonen, Mark Harman & Rami Hakala

TassaNytNyt rock`n rollin  ystäville on taas mannaa tarjolla, kun Mark Harman & Hot Rod Rhythm Boys on julkaissut toisen albuminsa The Boy Comes Home Today. Juurimusan riemuretki sisältää vanhan ajan tiukan ja piukan rokkauksen päälle myös mojovan bonuksen countrya,  60`s-poppia,  ja bluesiakin.

hotrodtahet

Billy Gibbons, Seasick Steve ja John Paul Jones ”promoamassa” Hot Rod Rhythm Boysien edellistä pitkäsoittoa

Tervolassa vuonna 2007 kitaristi Jari JR. Raution luona Termusa-leirin  jälkeisissä sessioissa yhdessä brittiläisen rockabillylegenda Mark Harmanin kanssa perustettu Hot Rod Rhythm Boys on yksi Lapin pitkään salassa pidetyistä aarteista. Se on turhankin vähälle huomiolle jäänyt kansanväliset mitat täyttävä poppoo, jonka rumpali Tommi Hänninen on lähtöisin myös Tervolasta, basisti Lauri Valkonen  Kemistä ja uuden jäsenen, slidekitaristi Rami Hakalan juuret ovat Rovaniemellä.

Bändi on esiintynyt jo maailman turuilla isojen starojen kanssa  ja samalla keep on rockin`-asenteella tuutataan eteenkinpäin.

HotRodkansi16JR., julkkareita juhlittiin pääsiäisenä Hämeenlinnan Suistoklubilla, mitkä ovat jälkitunnelmat?

– Aivan loistavat. Keikka oli hyvä. Bändin ensimmäistä kertaa livenä nähneet tykkäsivät ja olivat positiivisesti yllättyneitä biiseistä ja esityksistä. Itse asiassa uuden albumin julkaisun myötä innostuttiin ja saatiin uutta potkua ja ollaan alotettu jo kolmannen albuminkin biisitalkoot.

JariRautio4

JR. & Mark

Jo 1980-luvulla Restless-bändissä menestyslevyjä tahkonnut laulaja-kitaristi Mark Harman on varmasti kiireinen muusikko, milloin saunotte seuraavan kerran  Tervolassa? 

Mark ei ole saunaihmisiä. Ollaan muutaman kerran  houkuteltu, mutta ei ole tarttunut syöttiin. Mark elää musiikilla ja paiskii kovasti töitä, mutta siitä huolimatta, aina kun ollaan yhdessä, niin aikaa löytyy. Hänellä on myös aina vahva näkemys siihen mitä  tekee eli tosi ammattilainen. Seuraavan kerran tavataan taas huhtikuun lopulla. Nettiyhteyksissä kyllä ollaan joka viikko, heitellään toisillemme valmiita biisi-ideoita, mutta ajatuksia vaihdetaan myös aiheesta kuin aiheesta, yleensä kyllä rock`n`rollista.

Rootsmuusikkona kuuntelet varmasti paljon musiikkia, mikä on viimeksi kolahtanut ja miksi?

– Vaikea kysymys, mutta jos pitäisi valita jokin uusista kitaristeista, niin Joe Bonamassa on jotenkin kummalla tavalla alkannut kiinnostaa…Hällä on paljon eri vaikutteita soitossaan.

 Mikä on sinun kaikkien aikojen suosikkialbumi?

– En voi nimetä sitä suoralta kädeltä. Niitä on niin monia Elviksen tuotannosta Jimi Hendrixiin, mutta kyllä tuo Stevie Ray Vaughanin Texas Flood on edelleen kova.

Mikä oli elämäsi ensimmäinen albumi, jonka ostit?

– Taisi olla MUD-Rock.

Kuka muusikko olisit halunnut olla?

Elvis on aina kova. Elvis on king.

Mikä on sinulle paras levy lauantai-illan huuman nostatukseen?

– Kunnon old school-biisit.

Entäpä mikä sopii sunnuntaina parhaiten levylautaselle?

– Suuret Klassikot.

The Boy Comes Home Today-levyn lopussa yllätät hitaalla bluesilla. Onko se källi Mark Harmanille, joka laulaa edellisessä biisissä I`m too happy to sing the blues?

– Ei  ole. Kun tehtiin biisejä, blues tuli vain jostain. Se oli tunnetta (just a feeling) .

KEIKAT: 22.4. TBA, 23.4. Amarillo, Tampere, 14.5. Rytmikorjaamo, Seinäjoki & 28.5. Alppimaja, Ruokolahti

Osa 2/ AJ