Tanssii Tähtien Kanssa–kisan voittaja PETE Ylläksen HUIPULLA PUHALTAA-tapahtumaan!

Pete-ParkkonenSyksyn aikana Tanssii Tähtien Kanssa-ohjelman myötä laulaja Pete Parkkosen keikkakalenteri on täyttynyt pikavauhtia. Ennen joulua häntä kuullaan muun muassa Kirkan Hengaillaan-tribuuttikiertueella, kirkkokonserteissa ja Erilaisessa itsenäisyysjuhlassa Jenni Vartiaisen  ja Arttu Wiskarin kanssa.

Nyt kun Pete voitti koko Tanssii Tähtien Kanssa-kisan ylivoimaisesti, niin tuomareiden kuin yleisönkin äänin, yli 70%:n ääniosuudella, hän on varmasti tämän hetken kysytyin suomalaisartisti.

Onneksi Tanssii Tähtien Kanssa- kapellimestari ja Ylläksen Huipulla Puhaltaa-festivaalin  taiteellinen johtaja Sami Pitkämö  oli ajoissa liikkellä. Hän sai buukattua Peten Ylläksen Taigassa pidettävän tapahtuman solistiksi.

Ylläksellä Pete Parkkonen viettää myös 25-vuotissyntymäpäiviään.  Koko kansan tietoon hän tuli Idols-kisan voittajana vuonna 2008. Häneltä on ilmestynyt kaksi englanninkielistä levyä, kultaa myynyt First Album (2009) ja I’m An Accident (2010).

Viime huhtikuussa ilmestyi hänen ensimmäinen suomenkielinen pitkäsoitto. Kielenvaihto tuntuu olleen viisas liike, sillä sinkut Mitä minä sanoin ja Mun sekä JVG:n kanssa tehty yhteisbiisi Etenee ovat soineet ahkeraan radioaalloilla. Mainittakoon, että tärkeä rooli Peten uuden levyn teossa on ollut rovaniemeläislähtöisellä Joonas Angerialla, joka muistetaan kultasormena myös Isac Elliotin menestyksen takaa.

Peten lisäksi Huipulla Puhaltaa-tapahtuman (6.- 8.2.)   toisena  tähtisolistina  esiintyy Maarit Hurmerinta, kitaristimiehensä Samin kanssa.

Idea ylläsläisestä puhallintapahtumasta syntyi Reijo Angerian ja Eeva Kaulasen päässä vuonna 2012. Subin Huipulla Tuulee-tv-ohjelma oli tuonut   paljon myönteistä mainosta tunturin yrittäjille ja se sai ideoimaan uutta. Ylläksen voimakaksikko muisti Boston Promenade-bigbandin keikkapyynnöt ja pykäsi pystyyn Taigaan häppeningin, jossa nyt kolmatta kertaa toimii housebandinä,  äskettäin 50-vuotisjuhlia viettänyt ikinuori  Boston Promenade.