TALONPOIKA LALLILLA töitä riittää!
LalliHannibal15

Talonpoika Lalli ja taustalla hänen esikuvansa Hannibal Stark (kuva: VeePee Salmi)

– Tämän vuoden olen täysipainoisesti keskittynyt musiikkiin ja se on kannattanut. Keikkaa on ollut enemmän kuin koskaan aiemmin, iloitsee historian ensimmäisen KEKSI-musiikkipalkinnon vuonna 2014 napannut, Lapin ykkösräppäri Talonpoika Lalli,  joka  opiskelee Torniossa musiikkiteknikoksi.

– Koulunkäynti on kyllä vähän kärsinyt, mutta aion kyllä valmistua. Kiinnostava ammatti. Olen päässyt hoitelemaan tekniikkaa muun muassa Ruskaswingeissä ja viimeksi Kemin kaupunginorkesterin jouluisessa kirkkokonsertissa,

Opinahjonsa Pop & Jazz Konservatorio Lappian studiolla  Lalli on takonut ahkeraan myös räppibiisejään ja lupaa ensimmäistä oikeaa albumia ensi vuonna.

– Toivotaan, että  julkaisija löytyy pian, niin voi alkaa miettiä sinkkuhommia  ja hyvässä lykyssä saa ison levyn ulos kesällä.

Toistaiseksi Lalli on julkaissut  kaksi CD:tä Nimeni on Talonpoika Lalli (2007) ja  Lallin Kumautus (2009).  Ne ovat kuitenkin hänen mukaansa niinsanottuja mixtapejä, joita ei ole lupa soittaa radiokanavilla.

Talonpoika Lallin vuoteen 2015 mahtuu monenlaista esiintymistä muun muassa tunturikeikat Emma-palkitun Asan ja  Helsingin korkkaus Ailu Vallen kanssa. Hän otti tuntumaa myös suuryleisöille esiintymisestä Hannibal Starkin rinnalla  Simerockissa ja Tampereen Blockfestissä Stepan kanssa, jota muuten kuullaan Lallin tulevalla albumillakin.

– Vuoden viimeinen esiintyminen mulla on todennäköisesti 19.12. Saariselän Panimolla DJ:n kanssa. Sitten onkin vuorossa tammikuun lopussa  veto  Pyhä Winter Unpluggedissa, Se poiki viime kesältä,  kun kävin räppäämässä Jaakko Laitisen & Väärän Rahan keikalla.

LalliJarkkoH

Jarkko Honkanen ja Talonpoika Lalli Sodankylässä (kuva: Sami Mikko Juhani Aikioniemi)

Jaakko Laitisen lailla,  Lallikin sanoo kiinnostuneensa entistä enempi eri musiikkityylien yhdistämisestä ja  tästä hänellä on toinenkin konkreettinen esimerkki,

– Olen aika monesti sattunut iskelmälaulaja Jarkko Honkasen & Taigan kanssa samalle paikkakunnalle ja viimeksi Oulussa ja Sodankylässä oli pakko käyä fiittaamassa heidän keikalla. Ollaan viritelty jopa yhteistyötä Jarkon kanssa, mutta katotaan sitä ensi vuoden puolella.

Luonnollisesti Talonpoika pyörittää edelleen jo perinteeksi muodostunutta Kumautus-klubia Rovaniemen Grandessa ja keikkailee Lappia-orkesteri Kirveenkantajien kanssa, jos muilta kiireiltään ehtii.

Talonpoika Lalli alias  Lalli Mikko Henrikki Mustakallio on syntyjään Ivalosta, varttunut Turussa ja Ylitorniolla. Hänen äitinsä on muun muassa Tornionlaakson musiikkihistoriasta kirjoittanut Marja Mustakallio ja isä taidemaalari Pekka Hermanni Kyrö.