Tähtien suosikki THE CHIEFTAINS Ouluun

DATE: 12-15-13 LOCATION: Jones Hall, Houston SUBJECT: The Houston Symphony presents The Chieftains on their 50th Anniversary. The Cieftains are joined by Astronaut Cady Coleman along with members of Bandella. PHOTOGRAPHER: Lauren Harnett

Irlantilaisen kansanmusiikin airut The Chieftains  on tehnyt oman musiikin lisäksi yhteistyötä muun muassa Van Morrisonin, Stingin, Mark Knopflerin, Poguesin, Sinéad O’Connorin, Ry Cooderin, Pavarottin  ja Rolling Stonesin kanssa,  joten jokainen hyvän musiikin ystävä on törmännyt  yhtyeeseen jossain elämänsä vaiheessa.

Nyt kymmenvuotisjuhliaan viettävä  The Irish Festival of Oulu (29.9-4.10), Skandinavian merkittävin irlantilaisen kulttuurin juhla,  saa vieraakseen legendaarisen the Chieftains-yhtyeen. Se esiintyy festivaalin pääkonsertissa sunnuntaina 4.10. Oulun Musiikkikeskuksen Madetojasalissa.

Kuudella Grammyllä palkittu yhtye on perustettu jo vuonna 1962 ja siitä on jäljellä enää yksi alkuperäisjäsen,  säkkipilliä soittava Paddy Moloney, jonka soiton ympärille tunnistettava Chieftains-sointi rakentuu.

The Irish Festival of Oulu-tapahtuman sielulle Brent Cassidylle ja monelle muullekkin irkkumusafanille yhtyeen konsertti on  suuri unelman täyttymys:

– The Chieftainsin esiintymisellä on festivaalin kansainväliselle maineelle  valtava merkitys. Se nostaa Oulun maailmankartalle merkittävänä irlantilaisen musiikin festivaalikaupunkina, Brent Cassidy uskoo.

Juhlavuoden tapahtuman ohjelma on muutenkin laadukas ja konsertteihin  odotetaankin ennätysyleisöä, noin  8500 kuulijaa. Festivaalin jokainen konsertti tulee tarjoamaan erityylistä musiikkia eri alueilta. Irlannista saapuvat myös laulaja-kitaristi John Doyle ja yhtyeet  Flook ja Réalta.

Oulun syksyssä The Irish Festival of Oulu on merkittävä ja kokemisen arvoinen tapahtuma. Se ei ole pelkästään musiikkifestivaali, vaan tuo esille irlantilaisen kulttuurin monipuolisesti. Alusta saakka ohjelmassa on ollut mukana muun muassa tarinankerrontaa, runoja, elokuvia, kursseja, esitelmiä ja teatteria.

www.irkku.fi