Syksyn KALOTTJAZZ & BLUES-erikoisessa mm. runollista VUOKKO HOVATTAA ja rohevaa paikallista roots-meininkiä! Kuunnelkaapa, mitä luvassa!

Jazz ja blues soivat rajakaupunkien syksyssä. Koronapandemian vuoksi kesältä perutun Kalottjazz & Blues –festivaalin tilalla kuullaan Tornion ja Haaparannan kulttuuritoimien järjestämänä konserttisarja, jonka kaikki  esitykset ovat ilmaisia. Lippuja niihin on rajoitetusti ja ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse: Tornion konsertit: kulttuuritoimisto@tornio.fi ja Haaparannan konsertit: pia.marttinen@haparanda.se.

Kaikki konserttiajat ovat paikallista aikaa!

Ohjelmamuutokset mahdollisia

Ultra Bra-yhtyeestä tutuksi tullut VUOKKO HOVATTA esiintyy Kolmisin-yhtyeensä kanssa Tornion Musiikkitalolla ensi sunnuntaina 11. lokakuuta klo 15. Hänen ohjelmistonsa koostuu kirjailija-runoilija Riina Katajavuoren runoista, joita ovat säveltäneet hänen yhtyekumppaninsa vibrafonisti Panu Savolainen ja alttoviulisti Atte Kilpeläinen.

Konserttiin otetaan vallitsevien pandemiarajoitusten vuoksi vain 50 henkilöä, mutta tilaisuus  striimataan, joten esityksestä voi nauttia myös kotisohvalta käsin.

Rovaniemellä varttunut musiikin moniottelija MATTI SALO on tehnyt ja esittänyt musiikkia laidasta laitaan jazzista death metalliin. Oulusta musiikkipedagogiksi valmistunut Matti asustaa nykyään Tampereen seudulla ja soittaa myös räppäri Hannibal Starkin ja folklaulaja Kielo Kärkkäisen bändeissä, mutta Haaparannan kaupunginhotelliin hän saapuu 13. marraskuuta oman jazzkvartettinsa kanssa.

”Dynaaminen, virkistävä ja ennakkoluuloton!”. Näin tiivisti Soundi-lehti vuosi sitten  yhtyeen Tetraktys-esikoisen musiikin. Myös JazzRytmien Osku Rajalalle maistui: ” Erilaisten elämysten sävyttämä levykokonaisuus. Ilmava väljyys ja avaruus muuttuvat aika-ajoin massiivisen räimeäksi remuksi, jossa tenori puhkuu tuutin täydelta ja Matti Salon kitara liikkuu murrettuna progena. ”

Matti Salo Quartet: Matti Salo – kitara, Sami Sippola – saksofoni, Ville Rauhala – basso & Janne Tuomi – rummut

Look Twice on ensimmäinen pitkäsoitto, jonka Buenos Airesin blueskasvatti, kitaristi-laulaja SAVERIO MACCNE teki pari vuotta sitten suomalaisvoimin. Sitä ennen hän oli  julkaissut  jo puolisen tusinaa albumia.

Ensi kertaa Saverio saapui Suomeen kymmenkunta vuotta sitten, mutta vasta viime vuosina hän on tehnyt itseään tykö täkäläisissä bluespiireissä ja esiintynyt muun muassa Pakkasukko Blues`n Jazzissa, Kalottjazz & Bluesissa ja Inarin Gamas Bluesissa.

Saverio on vahvasti kiinni bluestraditiossa, mutta myös oma ääni kuuluu. Hänen rytminen ote on vahva, musa lyö kipinää ja tunteenpalo roihuaa verenperintönä.

Haaparannan Folkets Husin keikalla 20. marraskuuta hänen Double Ace-bändissä soittavat rumpali Olli Estola ja basisti Jaakko Konttila.

MEDICINE MEN on Free Ride-yhtyeen nokkamiehen, laulaja-kitaristi Tapani Ollosen, akustinen projekti, jossa hän pääsee laulamaan lännen lauluja, americanaa, yhdessä basisti Markku Paavalniemen kanssa.

Tornion Paja-ravintolassa 27. marraskuuta luvassa on tunnettuja klassikoita ja vähän tuntemattomampiakin tunnelmapalasia. Rokkia, bluesia, countrya, hillibillyä…ja laadukasta Time after time-tyylin hittikamaa vahvoin Deep North-maustein.

https://www.facebook.com/medicinemenacoustic/videos/135579187028177

Suomen itsenäisyyspäivän jälkeisenä tiistaina 8. joulukuuta, Kalottjazz & Blues-konserttisarja päättyy Haaparannan kirkkoon ja virittäydytään joulutunnelmaan  vaasalaislaulaja MARIAH HORTANSIN  ja jazzkitaristi M. Sandbergin johdolla.

Mariah kertoo kotisivullaan, että hänen musiikilliset vaikutteensa tulevat suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta ja laulajasuosikkeja riittää  Peggy Leestä Frank Sinatraan.