SUURI MYSTEERI! Kuka nosti THE MEÄNLANDIN Sole mikhään-biisin Spotify Viral-listalle?
Meanland15c

THE MEÄNLAND

Cheek valtasi Suomen virallisen Spotify Top-50-listan kymmenen ensimmäistä sijaa. Räppäri teki suomalaista listahistoriaa.

Jope Ruonansuun höystämää haaparantalaistorniolaista kevyen musiikin historiaa tekee myös reggaepumppu The Meänlandin biisi Sole mikhään. Se on jo jonkin aikaa poukkoillut Suomen epävirallisen  Spotify  Viral Top 50-latauslistan sijojen  3. – 25. välillä ja Meänlandin Aatu Huuva ja koko bändi ovat aivan ihmeissään.

Mikä on aiheuttanut tämän yhtäkkisen kuunteluvyöryn, sillä Sole mikhään-biisihän  julkaistiin Spotifyissa jo kohta kaksi vuotta sitten.

MeanlandSpotifyVaikkeivät listafriikit Viral-listaa niin noteeraakkaan, Aatu kertoo, että kävijämäärissä on selvää kasvua monella rintamalla.

– Kuunteluja on sellainen vajaa 1000 päivässä, eikä liikennettä ole vain Spotifyissa, vaan myös YouTubessa on tasaisesti parisataa kävijää päivää kohti.

Kuuntelumäärät kuulostavat kovilta, mutta Huuva sanoo, että matkaa on vielä viralliselle Spotifyin Top-50-listalle.

– Katoin joku päivä sitten, että listan  jumbosijalla oli Anna Abreu ja hänen  Ayo-kappaletta kuunneltu päivän aikana 15 000 kertaa.

Kuitenkin Aatu ja Sole mikhään-biisin tekijä basisti Jani Nikula ovat laskeneet, että tällä hetkellä heidän musiikkinsa kiinnostaa ihmisiä enemmän kuin Matti Nykäsen tai Ismo Leikolan touhut.

Sole mikhään-biisin roima kuuntelun lisääntyminen on antanut myös uutta potkua yhtyeelle. Studioaikoja on sovittu Kime Klemettisen Greatsoundsissa uuden sinkun tekoa varten. Lisäksi sapattivapaalta palanneeseen Jope Ruonansuuhun on oltu yhteydessä. Hän esiintyy Kemin kaupunginteatterissa 22.11., jolloin tietenkin toivotaan, että vierailijana nähtäisiin the Meänland ja kuultaisiin Sole mikhään ensi kertaa livenä.

Spotify Top-50 = näyttää eniten ladatut laulut tiettynä viikkona.

Spotify Viral Top-50 = mittaa kappaleiden suosiota perustuen niiden latauksiin ja käyttäjien linkityksiin.