Supersankari RENDEL seikkailee Kemin sarjakuvakeskuksessa

R E N D E L

Lauantaina 21. huhtikuuta Kemin sarjakuvakeskukseen avautuu monipuolinen Rendel -näyttely. Esillä on supersankari Rendelistä tehtyjä sarjakuvaoriginaaleja, pukuja sekä rekvisiittaa ensimmäisestä suomalaisesta supersankarielokuvasta. Suurin osa materiaalista on yleisön nähtävillä ensimmäistä kertaa.

– On hienoa, että saamme esitellä materiaalia juuri suomalaisesta supersankarista ja että näyttelymateriaalia on esillä näinkin monipuolisesti, kertoo Kemin sarjakuvakeskuksen puheenjohtaja Risto Koskinen.

Näyttelyssä on mukana muun muassa Rendel -hahmon luojan, ohjaaja Jesse Haajan 14 -vuotiaana piirtämä ensimmäinen piirrosluonnos supersankarihahmosta. Mukana on myös muiden piirtäjien sarjakuvaoriginaaleja Rendel -sarjakuva-albumista.

– No onhan se nyt hemmetin upeaa kun omasta luomuksesta tehdään näyttely. Muistan nuorempana kun kävi katsomassa paikallisia sarjakuva- ja lelunäyttelyitä ja mietiskeli että olisi siistiä jos joku vaivautuisi joskus katsomaan jotain minun luomaani, sanoo Jesse Haaja.

 Sarjakuvaoriginaalien lisäksi nähtävillä on elokuvarekvisiittaa ja useita pukuja Rendel -elokuvasta. Mukana on esimerkiksi Lahtaajan, Rotikan, Erolan, Marlan ja Rämön puvut sekä Rendel -varamaski.

Rendel on viime vuonna ensi-iltansa saanut suomalainen supersankarielokuva, joka perustuu ohjaaja Jesse Haajan luomaan supersankariin. Elokuvan pääosia näyttelevät Kris Gummeris, Renne Korppila, Matti Onnismaa ja Rami Rusinen. Muissa osissa nähdään muun muassa Aake Kalliala, Anu Palevaara, Kristiina Karjalainen ja Putouksestakin tuttu Alina Tomnikov.

Elokuva on myyty yli 30 maahan, esimerkiksi Meksikoon, Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Ranskaan, Japaniin, Etelä-Koreaan, Malesiaan ja Taiwaniin. Se on voittanut muun muassa parhaan toimintaelokuvan palkinnon Feratum Film Festivaleilla Meksikossa lokakuussa 2017. Rendel on myös ehdolla Yleisö Jussi -palkinnon saajaksi.

Rendel -elokuva julkaistaan Suomessa pian Blu-rayna ja DVD:nä. Lisäksi elokuva on parhaillaan nähtävillä Elisa Viihde -palvelussa.