SUOMEN TULLI hävisi Levylautakunnan pisteellä

SuomenTulliPromoMusiikkitoimittaja Tarja Närhin emännöimässä Radion Suomen Levylautakunnassa uusia kappaleita olivat ruotimassa Miljoonasateesta parhaiten tunnettu Olli Heinonen ja musiikkitoimittajat Jukka Haarma ja Jami Liukkonen.

Kärkikolmikon muodostivat  brittiläinen  24:llä pisteellä Laura Mvula kappaleellaan Overcome  ja pisteen perässä tulivat Afromikon Oi oi ja Suomen Tullin  Aalto & törmä.

Torniossa toisensa löytäneet Suomen Tullin jäsenet  ovat aiemminkin menestyneet Levylautakunnassa. Vuonna  2012 yhtye valloitti tuomareiden ja erityisesti näyttelijä Antti Reinin sydämen, mutta muitakin pohjoisia menestyjiä löytyy. Mitalisijoille ovat yltäneet muun muassa Hämärästä Aamunkoittoon, Greedy Pig ja Pajala-Tatawin.

Suomen Tullin Aalto & törmä -kappale löytyy yhtyeen kahden viikon päästä ilmestyvältä järjestyksessä kolmannelta pitkäsoittolevyltä Kukkola.

Tässäpä Ollin, Jukan ja Jamin kommentit Aalto & törmä-laulusta.

Olli: ”Tämä toi mieleen paljon sitä musaa, jota kuuntelin nuoruudessa. Kun progressiivinen musiikki terminä 1970-luvulla tarkoitti edistyksellistä, niin onko se tänä päivänä tehtynä sitten regressiivistä musiikkia? Slidekitarasta tuli ihan George Harrison mieleen 60-luvun lopulta. Kuorot oli aika lailla Beatlesiä, joka 60-luvulla oli todellakin progressiivinen rockyhtye!” (8 p)

Jukka: ”Mun progekausi kesti kolme vuotta…Eikös tämä ollut Love Recordsin vanhaa tuotantoa, eikä mikään levyuutuus. Laulaja olisi voinut olla Pepe Willbergin poika ja tämä hyvällä sanottuna. Oli todella sympaattista ja osaavaa.”  (7 p)

Jami: ”Hyvä ja miellyttävä kappale. Tämän perusteella suomalainen musiikki voi hyvin. Hyvää davelindholmmaista progeilua. Bändi soitti hyvin yhteen ja kokonaisuudesta tuli hyvälle mielelle. ” (8 p)

Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenasta osoitteessa: http://areena.yle.fi/1-3221486