Sulaako SAARA AALTO, jääprinsessasta soulkuningattareksi X Factorissa?

saaraaaltoSuomen kansa on seurannut henkeä pidätellen oululaislaulaja Saara Aallon (29) etenemistä brittien X Factor-laulukilpailussa.

Tänä viikonloppuna on Saaran totuuden hetki. Hän esittää Tamla-Motown- klassikon River Deep, Mountain High.

Viime viikonloppuna jääprinsessa Aalto oli omimmalla alueellaan esittäessään Disney-elokuvasta Frozen  tutun viileän tunnuslaulun Let it go, mutta pystyykö hän muuntautumaan tänään lauantaina hikeä ja seksiä tihkuvaksi Tina Turneriksi ja valloittamaan kuuden miljoonan brittikatselijan äänistä tarpeeksi itselleen, jää nähtäväksi.

Saara on taitava laulaja, mutta tekniikan lisäksi, River Deep, Mountain High-biisi, vaatii heittäytymistä. On tultava ulos kuorestaan, särjettävä nukkemainen olemus, oltava likainen ja pikkutuhma ja saatava yleisö mukaan.

Jos Saara putoaa, toivottavasti kisa lisää esiintymisiä ulkomailla, mutta taatusti hänen tähän asti saama suuri julkisuus Suomessa, täyttää täkäläiset konserttisalit.

Tietenkin, me suomalaiset toivomme, että Saara pääsee taas askeleen lähemmäksi unelmaa ja voittoa. Mitä jos hyvin käy?

Silloin hän saa palkinnoksi miljoonan punnan sopimuksen formaatin luojan Simon Cowellin Syco-levy-yhtiön kanssa ja eka sinkku julkaistaan sopivasti joulumarkkinoille, joka on järkeään noussut Englannissa listaykköseksi. Useimmiten näin on käynyt myös esikoisalbumin suhteen.

X Factorissa on valittu toistaiseksi 12 voittajaa. Väylän Pyörre tutki, miten he ovat menestyneet ja selvisi, että suurimpaan listasuosioon on noussut One Direction-bändi, joka sijoittui kolmanneksi vuonna 2010.

Voittajista kansainvälisesti parhaiten on pärjännyt muun muassa Avatar-filmin tunnarin laulava Leona Lewis.  Tyttöbändi Little Mix on toinen kisan kultakimpale. Levyjä  on myyty  yli 17 miljoona. Heillä on 9,8 miljoonaa fania Facebookissa ja 8 miljoonaa seuraajaa Twitterissä. Alexandra Burke solmi viiden albumin levytyssopimuksen jenkkiyhtiö Epic recordsin kanssa. Shayne Ward koki äkkisuosion kahdella platina-albumillaan Irlannissa, kunnes löysi omimman alueensa  musikaalien maailmasta.

Onnettomiakin tapauksia on. Ensimmäinen X Factor-voittaja 2004 Steve Brookstein sai kenkää Syco-levy-yhtiöstä 8 kuukauden jälkeen ja katkeroituneena kirjoitti aiheesta menestyskirjan Getting Over the Ex. Sam Baileylle Simon Cowell näytti ovea 14 kuukauden jälkeen.

Voitosta X Factorissa näyttää kuitenkin olevan  enemmän hyötyä kuin haittaa, joten onnea ja menestystä Saaralle!

Voittajat: Steve Brookstein, Shayne Ward, Leona Lewis, Leon Jackson, Alexandra Burke, Joe McElderry, Matt Cardle, Little Mix, James Arthur, Sam Bailey, Ben Haenow ja Louisa Johnson.

PS:  Saaraa kuullaan pohjoisessa Jouluenkelit-kiertueella Teemu Roivaisen kanssa 2.12.klo 19 Kemin kirkossa, tosin X Factor-varauksella