SOUVARIT juhlivat 25. kultalevyä Tallukassa, Vääksyssä
Souvarit2014Tallukka25kl

Joulupukin ja Souvareiden lisäksi kuvassa muun muassa lauluntekijä Seppo Nissilä vasemmalla ja mies Souvari-soundin takaa Pauli Ruuskanen, 4.vasemmalta

Viikonvaihteessa puhtaasti lappilainen menestystarina Lasse Hoikka & Souvarit  juhli 25. kultalevyään Vääksyssä hotelli Tallukassa, joka oli täynnä yhtyeen faneja. Samalla vietettiin kaksi iltaa yhteisiä pikkujouluja.

35-vuotis Juhlalevy julkaistiin kesäkuussa 2013. Vaikka CD-levyjen myyntitahti on hidastunut, Souvarit-mylly jauhaa kultalevyjä tasaiseen tahtiin. Nimestään huolimatta juhlalevy ei ole mikään kokoelma-albumi, vaan Pauli Ruuskasen studio ALAssa  Rovaniemellä, jokainen yhtyeen jäsen on käynyt purkittamassa omat lempilaulunsa. Tietysti Lasse laulaa kappaleista suurimman osan ja muut kaksi laulua mieheen.

Lasse Hoikka ei varmaan tiennyt perustaessaan Souvareita vuonna 1978, kuinka pitkä ja menestyksekäs ura yhtyeellä tulisi olemaan. Kun Souvarit sijoittui toiseksi Lappeenrannan Humppafestivaaleilla seuraavana vuonna, alkoi yhtyeen levyjen teko Vexi Salmen ja Usko Kempin johdolla.

Kaikkiaan Souvareilta on ilmestynyt 40 pitkäsoittoa. 25 kultalevyn lisäksi yhtyeellä on 5 platina- ja 2 tuplaplatinalevyä.

Viime vuonna näihin aikoihin juhlittiin Sinisenä Lintuna Haluaisin Lentää-pitkäsoittoa,  joka ylitti historiallisen 100 000 myydyn levyn rajan, mihin mikään muu lappilaisartisti ei ole  pystynyt. Albumin julkaisi vuonna 1993 Tatsia Musiikki.