SOUVARIT 2012: Joki Tornion soittolistalle, kirja ja kaksi albumia!

2010 Souvarit saivat oman muistolaatan Rovaniemelle

Jos Lapin kultakimpaleille, yli miljoona levyä myyneille Souvareilla jotain tapahtuu, ei siitä suuresti ääntä pidetä.
Eikä tarvitsekkaan, sillä niikuin Jouko ”Jokkeri” Elevaara sanoo yhtyeen 30-vuotiskirjassa: ”Souvarit tuntevat tansseissa kaikki ja kaikki tuntevat heidät.” Ja tunnetusti siellä, missä bändi esiintyy, keikkapaikka pullistelee aina yleisöä ja siellähän on hyvä myydä myös levyjä.

Viimeisimmältä albumilta Meitä Enkelit Koskettaa kovaan suosioon on noussut, Aapo I. Piipon puoli vuotta ennen poismenoaan kynäilemän nimilaulun lisäksi, Joki Tornion.
– Mulla on ollut jo pitkään idea mielessä. Olen hautonut sitä, sillä olen laulanut Kemijoesta, Ounasjoesta ja Tenojoesta, mutten Tornionjoesta. Se on Kemijoen jälkeen hienoimpia jokia, tunnustaa Souvareiden Lasse Hoikka Radio Musan Pentti Teräväisen haastattelussa.
– Tornionjokivartta olen ajellut paljonkin. Se on komeata seutua. Rajajoki ja kalajoki varsinkin, vaikka aika vähän on kalareissut sinne suuntautuneet, mutta ehkä tulevaisuudessa.

Joki Tornion-laulun ovat sanoittanut Heikki Kesti ja säveltänyt P. Vanhamäki. Iskelmän puolella Tornionjoki ei ole kovinkaan yleinen aihe, sillä klassikko-osastoon on luettava ainoastaan täysin torniolaisvoimin tehty Esko Rahkosen laulama Ilta Tornionjoella, josta Mika Jefremoff teki myös äskettäin oivan tulkintansa.

Souvareista on ilmestynyt myös kattava elämänkerta Kai tiedät Souvarit…, joka kuvaa yhtyeen musiikillista matkaa aina vuodesta 1978 lähtien. Sen on kirjoittanut kemijärveläistoimittaja Unto Viitamäki ja kirjan mukana on lähes kaksi tuntia kestävä DVD, jonka on koostanut legendaarinen radioääni Pekka Lintula.
Lisäksi tänä vuonna Souvareilta on julkaistu kimppalevy Pekkaniskan Poikien kanssa. Samalla lailla Souvarit antoivat myös pari vuotta sitten nostetta toiselle enemmän huomiota ansaitsevalle tanssiyhtyeelle, nimittäin Channel Fourille.

Parhaiten Souvarit-tuotteita on saatavissa www.kuukkeli.org