Soundi-lehti: LAPIN KULLAT-LP Miehentie on ehdottomasti vuoden kulttuuriteko

LapinKullatRovaniemen Hirvaalla asuvan Ville Vuorjoen Roku records on julkaissut 1970- ja 1980-lukujen vaihteessa vaikuttaneen Lapin Kullat-yhtyeen demoäänitykset vanhan ajan vinyyli-LP:nä nimellä Miehentie.

Toimittaja Antti Luukkanen on sitä mieltä lokakuun Soundissa, että Lapin Kullat olisi ollut valtakunnallisestikin kova tekijä, jos olisi päässyt aikanaan levyttämään. Hän ihmettelee, mistä ilmestyy äkkiarvaamatta tämäntasoinen arkistojen aarre, kun kaikki on luultu jo aikoja sitten esiinkaivetun.

– Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Yli puoli vuosisataa piti oottaa, että rovaniemeläinen lauluntekijä Jari Pulsa huomataan, kirjoittaa saman sukupolven muusikko, entinen Jalla Jalla-rokkari, Desert Planet-videopeli-astronautti ja nykyinen somettaja Jukka Tarkiainen fb:ssaan.

– Arvosteluun voisi lisätä sen, että Jari Pulsa jatkoi 80-luvulla biisientekoa ja loistavia kasettijulkaisuja ja teki muutamia pikkulevyjä yhtyeissä Karu Selli, ja myöhemmin Avanto, Pulsa ja niin edelleen. Viime aikoina hän lienee soittanut jatsia.

Jukka Tarkiaisen mielestä Lapin pääkaupungin punkarkistoissa on vielä paljon ammennettavaa.

– Seuraavaksi voisi Roku Moguli löytää Karu Sellin ja siinä julkaisussa olisikin taas hittejä kymmenkunta ja se saisi viisi tähteä arvosteluissa kuin arvosteluissa.

Soundin Antti Luukkanen päättää Lapin Kullat-levyarvionsa lauseeseen: ” Miehentie on ehdottomasti vuoden kulttuuriteko.” Hän kirjoittaa myös :

”Mitään sattumanvaraista suhinaa Miehentie ei todellakaan ole. Kaksitoista omaa biisiä ovat aikakaudelle tyypillistä punkin uutta aaltoa, jota edustivat vaikkapa Ratsia sekä Sensuuri ja Hassisen Konekin  ensimmäisellä albumillaan. Lapin velikullat olivat soittaneet aiemmin jo perusrokkia, mikä kuuluu timminä soittona ja monipuolisina sovituksina. Stemmoja viljellään tiuhaan ja bändistä uhkuu patoutunut energia vielä vuosikymmenten jälkeenkin.”

Lapin Kullat: Miehentie-LP:tä voi tilata suoraan osoitteesta moguli@rokurecords.com, mikäli levyliikettä ei nurkan takaa löydy.