SONATA ARCTICAlta albumi ja 15-vuotisjuhlakiertue

Sonata Arctica_2014Tänä vuonna tulee kuluneeksi 15 vuotta Sonata Arctican ensimmäisen albumin Ecliptica julkaisusta. Yhtye juhlistaa tätä mittavalla maailmankiertueella.

Yhtye julkaisee uuden albumin Pariah’s Child 28. maaliskuuta ja sen  nauhoitukset on juuri saatu päätökseen ja yhtyeen laulaja Tony Kakko on varsin tyytyväinen lopputulokseen.

– Albumilla tulee olemaan ihan selkeitä, perinteisempiä Sonata-hittejä, mikä tuntuu hyvältä. Tuntuu, että pääsimme kaikki haluamaamme lopputulokseen omien osuuksiemme kanssa.

Tony Kakko kertoo, että  lähtökohtana Pariah’s Childilla oli tehdä  albumista seuraava Sonata Arctican power metal –levy, ja hänen mielestä yhtye onnistui siinä ainakin riittävästi.

– Minun on pakko myöntää kuitenkin, että olin itse ajautunut aika kauas ajoista, joilloin musiikkityylimme oli vauhdikkaampaa. Oli ilo huomata, että tämä tyylilaji saa minut edelleen hyvälle tuulelle. Se on hyvä asia. Musiikin pitää saada minut hymyilemään. Näen tämän myötä nyt myös jotkut meidän vanhat biisit aivan uudessa valossa, Tony myöntää.

Pariah’s Child –albumin on tuottanut bändi itse ja se nauhoitettiin Studio 57:ssa Alavetelissä. Albumin miksauksesta vastaa yhtyeen uusi basisti Pasi Kauppinen.

 Sonata Arctica tulee julkaisemaan viisi jaksoa studiopäiväkirjaa ennen albumin ilmestymistä. Ensimmäisessä jaksossa albumista kertoo yhtyeen rumpali Tommy Portimo. Katso jakso täältä: http://youtu.be/Q0WTxiNlVHU.

Yhtye juhlistaa uransa 15-vuotista merkkipaalua soittamalla 10 spesiaalia keikkaa Suomessa ennen kuin lähtevät koko loppuvuoden kestävälle maailmankiertueelle. Nämä keikat tulevat olemaan kestoltaan pidempiä kuin normaalisti ja kappaleita kuullaan koko yhtyeen tähänastisesta tuotannosta. Yhtye lupailee keikolla kuultavan myös muutamia täysin uusia kappaleita.

”SONATA ARCTICA 15th Anniversary Tour – Finland 2014”

29.01. Circus, Helsinki

30.01. Tamperetalo, Tampere

31.01 Verkatehdas, Hämeenlinna

01.02. Kerubi, Joensuu

08.02. Radio Rock Risteily

11.02. Sibeliustalo, Lahti

12.02 Lutakko, Jyväskylä

13.02. Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio

14.02 Rytmikorjaamo, Seinäjoki

15.02. Logomo, Turku

Katso koko kiertue täältä.