SLADE toivottaa Merry Xmas everybody lappilaisille 12. joulukuuta
 Sladen joulutoivotus Merry Xmas everybody kuuluu satavarmasti radioistanne joka joulu, mutta  nyt se on mahdollista kuulla myös livenä Joulupukinmaassa, sillä brittiläisen partyrockin legenda saapuu Rovaniemen Lappi Areenalle 12. joulukuuta yhdessä  Smokien ja Nazarethin kanssa. Viimevuotiset Rockin Christmas-nostalgiapikkujoulut saavat siis odotettua jatkoa.
 Merry Xmas Sladeeverybody on Sladen suurin hitti. Se ilmestyi joulumarkkinoille vuonna 1973 ja kun juhlakausi oli ohi, sitä oli myyty yli miljoona kappaletta. Ennakkoon sinkkua varattiin 500 000 ja kun se tuli kauppoihin, pikavauhtia meni heti 350 000 kappaletta. Siihen mennessä, moista ryntäystä levykauppoihin, Brittein saarilla ei oltu aiemmin koettu ja kotimaan lisäksi Polydor painoi levyä myös Ranskassa. Muualla maailmassa biisiin lämmittiin hitaammin.

Sladen voimakaksikko, laulaja Noddy Holder ja viulisti-basisti Jimmy Lea, oli takonut yhtyeelle jo viisi listaykköstä. Merry Xmas everybody-lauluu idean antoi miehille Lean anoppi, joka ehdotti joko onnittelu- tai joululaulun tekemistä, jonka saattoi kaivaa naftaliinista joka vuosi.

Syntyi Merry Xmas everybody, joka runsaan radiosoiton lisäksi, nousee myös harva se vuosi joulun aikaan myös singlelistoille.

Noddy Holder onkin vitsaillut, että laulu on hänen eläkepäiviensä taloudellinen turva, sillä Merry Xmas everybody tuntuu purevan sukupolvesta toiseen ja sille löydetään aina uusia käyttötarkoituksia muun muassa elokuvissa ja mainoksissa.

slademerryKun Noddy kirjoitti laulua, Brittein saarilla elettiin vaikeita aikoja. Kaivosmiehet, sähkömiehet, leipomotyöläiset ja monet muut lakkoilivat paremman palkan puolesta. Työläistaustainen Holder halusi valaa ihmisten uskoa tulevaisuuteen (Look to the future/ Now it`s only just begun) ja perheyhteisön voimaan (Does your granny always tell you that the old ones are the best).

Koko bändillä manageri Chas Chandleria myöten oli kutina, että laulusta tulee hitti. Mutta ennen kun päästiin studioon, Sladeä kohtasi onnettomuus. Rumpali Don Powell joutui pahaan liikenneonnettomuuteen ja uskottiin Sladen tarinan tulleen tiensä päähän. Donin tyttöystävä menehtyi ja hän itse vaipui koomaan. Kuitenkin Powell heräsi viikon päästä ja muutaman leikkauksen jälkeen kymmenen viikon päästä hän oli jo muiden bändiläisten kanssa Record Plantissä New Yorkissa levyttämässä Merry Xmas everybody-laulua.

Kitaristi  Dave Hillin ohella  Don on edelleen voimissaan ja Sladen toinen alkuperäisjäsen.Muut soittajat ovat laulaja Mal McNulty, joka on vaikuttanut muun muassa Sweetissä  ja basisti-viulisti John Berry, jonka aiempia työpaikkoja ovat olleet Mud ja Tremoloes.