Sininen Uni – TAPIO RAUTAVAARA 100 vuotta-musiikkiesitys myös Lappiin

tapiorautavaara100vOlavi Virran ja Toivo Kärjen lisäksi tänä vuonna  juhlitaan myös 100-vuotiasta Tapio Rautavaaraa, mestaria, jonka elämä oli monin tavoin legendaarinen.

Juhlavuoden kunniaksi Rautavaaran lauluja ja tarinoita hänen elämästään kuullaan Tapio Liinojan käsikirjoittamassa musiikkiesityksessä Sininen Uni – Tapio Rautavaara 100 vuotta.

Rautavaaran musiikkiin ja elämään meidät johdattelee Tapio Liinoja, Johanna Iivanainen, Olli Ahvenlahti ja Mikko Iivanainen. Joissakin konserteissa naissolistina vuorottelee Milana Misic Johanna Iivanaisen tilalla.

Lappiin esitys saapuu syyskuussa, jolloin se nähdään 16.9. Saariselällä hotelli Riekonkiepissä, 17.9. Ylläksen Kaivohuoneella ja 18.9. Muonion hotelli Oloksessa.

Olennaista esityksessä ovat Tapio Rautavaaran tutuksi tekemät laulut, joiden myötä tarina etenee. Laulujen lomassa kuullaan ikimuistoisten laulujen lisäksi tarinoita niin ajan hengestä, kiertue-elämästä kuin myös olympiasankari Rautavaaran urheilumenestyksestä ja elokuvarooleista.

Esityksessä kuullaan muun muassa seuraavia kappaleita Reissumies ja kissa, Tuopin jäljet, Juokse sinä humma, Kulkuri ja joutsen ja Isoisän olkihattu.

Satavuotias kansallissankari herää eloon, Aamulehti 12.4.2015