Singleuutuus: Pohjoisen poika SAMULI ROIVAS laulaa Lapin tytölle, J. Karjalaisen sanoin

Amerikan Lapissa kasvanut muusikkolegenda Bob Dylan omisti laulunsa Girl From The North Country ensirakkaudelleen Echolle, jonka juuret olivat Suomessa ja joka Bobin mukaan oli kaunis kuin Birgitte Bardot.

Yli puoli vuosisataa ensilevytyksestä muun muassa Lännen- Jukkana Amerikan suomalaisia siirtolaisseutuja kiertänyt  J. Karjalainen kirjoitti lauluun hienot suomenkieliset sanat  ja se sai nimekseen Lapin tyttö.      

Samuli Roivas

Simosta kotoisin oleva 28-vuotias laulaja Samuli Roivas otti haasteen vastaan, kun torniolainen Väylän Pyörre records ehdotti hänelle Lapin tytön levyttämistä. Hänellä ei ollut vaikea lähteä tekemään Karjalaisen tekstistä omaa tulkintaa, olihan laulun aihe ajaton rakkaus.

-Itse tykkään vanhemmasta musiikista enemmän kun nykymusiikista, joten asiasta kiinnostuin heti. Yhtään coveria en ole aiemmin levyttänyt, mutta se ei ole minulle ongelma. Vaihteeksi vähän rosoisempaa laulua ohjelmistooni, Roivas iloitsee.

Bob Dylanin musiikkia hän tietysti oli kuullut, mutta nyt hänellä oli hyvä syy tutustua paremmin ja  monta tarinaa Lapin tytön ympäriltä  hän sai myös kuulla. 

Yllättävin juttu,  joka paljastui vielä levytysprojektin aikana oli, että laulun levyttäjä piti olla alun perin Vesa-Matti Loiri, mutta Vain elämää-tv-formaatin säännöt sen kielsivät ja niinpä Dylan Suomeksi-tribuutin (2016) Lapin tytön levytti  ensin albumin housebändi Wentus Blues Band.

Samuli ja hanuri

Tornion Musaverstaalla Loiria ei jääty sen enempää kummastelemaan, vaan todettiin, että hyvä laulu kelpaa varmasti  monelle. Alkuperäisen suunnitelman mukaan edettiin ja Lapin tytön toisesta versiosta tulikin erilainen ja Samuli Roivaksen näköinen ja kuuloinen, parasta pohjoissuomalaista  nordicanaa tähän asti.

-Jännä nähdä, miten ralli otetaan vastaan. Keikoilla uskon että laulu uppoaa hyvin jossain pohjoisen tunturikahviloissa. Hieno biisi ja etenkin rauhallisempaan settiin sopii, Samuli makustelee.

Samuli Roivas on tehnyt musiikkia tosissaan vuodesta 2016 lähtien, mutta ammatikseen vasta, kun valmistui muusikoksi Tornion Pop & Jazz Konservatorio Lappiasta vuosi sitten.

-Oma yritys Srmusiikki mulla on ollut viime toukokuusta lähtien ja erilaisia keikkoja on tullut tehtyä jo reilusti yli sadan. Asetin itselleni tavoitteita ja niihin pääsin, Samuli sanoo tyytyväisenä.

Hän antaa myös soitonopetusta ja tekee studiotöitä. Lisäksi Srmusiikin kautta  hoituvat niin valojen ja äänentoiston vuokraus kuin graafinen suunnittelukin.

Samuli Roivas ja Herrasmiehet

Paljon hän esiintyy trubaduuri-pohjalta kitaran kanssa laulaen, mutta myös ammattitaitoisen Herrasmiehet-duon kanssa, jolloin haitari on myös isossa roolissa.

Näin on myös Lapin tyttö-singlellä, jolla Samulin taustalla  teeveestä tuttu Suomen Talent-kakkonen Julius Rantala soittaa rumpuja  ja kitarassa on Jukka Lamminen, jonka Musaverstaassa laulu on tallennettu. Levyllä vierailee  myös Julia Rantala, joka soittaa viulua.

Lapin tyttöä ennen Samuli on ehtinyt levyttää paljon jo  omia lauluja; rokkia, poppia ja iskelmää muun muassa EP:n Tylsää Jäätä ja albumin rockyhtye Chemistien kanssa, joten keikoilla repertuaaria löytyy runsain mitoin Silakka-apajista Esson baariin-tarjonnan ulkopuoleltakin.

PS. Kuuntele ja katsele myös  Samulin Välipysäkki-konsertti  täältä !

 

 

 

 

 

Lapin Kansa: Terveiset Lapin tytölle tulivat perille  

Lapin tyttö netissä: https://snd.click/samuli-roivas-090224