Sanankeittäjä PALEFACE Sompiorockiin

Kotimaisen hiphopin johtohahmo Paleface tähdittää kuudetta Sompiorockia, joka järjestetään 12. –13.syyskuuta nyt jo kuudetta kertaa vanhan Sompion Lapin kylässä, Savukoskella. Muita esiintyjiä ovat Hanna Pakarinen, Zarkus Poussa, Tiina Aikio, Vuokko Hovatta (x-Ultra Bra), Horse Face Dog, Iskuporakone ja Putkiradio Band.

Palefaceltä ilmestyy piakkoin kolmas suomenkielinen levy. Hänen esikoinen Helsinki-Shangri-La myi platinaa ja Maan Tapa-kakkoslevykin kultaa, joten hänen protestilaulunsa ovat purreet muuhunkin kuin nuoreen väkeen.

Paleface on muutenkin aktiivinen toimija suomalaisissa musiikkigenressä. Viimeksi hän tuotti levyn, jossa suomalaisräppärit panivat uusiksi J. Karjalaisen Et ole yksin-levyn kappaleet ja parhaimmillaa hän on työstämässä sivuprojektinsa Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana-poppoon toista pitkäsoittoa.

SompioRock

Viime keväänä Paleface julkaisi makupalan tulevalta albumiltaan, vahvasti vasemmistohenkisen Mull’ on lupa-biisin.Tekstissä hän heittää kommenttia Helsingissä viime vappuna sattuneesta yhteenotosta, jossa poliisi iski anarkistimielenosoittajien joukkoon ja osansa saivat myös marssille olleet vasemmistonuoret.

Räppäri haluaa olla kuitenkin riippumaton äänenkannattaja, sillä melkein samoihin aikoihin sinkun ilmestymisen kanssa hän oli YLEtv1: n iltauutisissa. Siinä hän osoitti kunnioitustaan Cheekin tekemälle työlle räpin hyväksi, mikä ei ole ollenkaan linjassa vasemmiston virallisen Arhinmäki-kannan kanssa.

Paleface on sanatyöläinen, jonkinlainen nykyajan saarnamies, joka hämmentää sanasoppaa ja saa kuulijoitten päät pyörälle. Hän antaa kaikkien kukkien kukkia ja herättää ristiriitaisia tunteita. Hänessä on vanhan hipinkin vikaa. Jossain hän on sanonut tekevänsä taustamusiikkia kansannousuihin.