Sähkeitä: Palsa, Accept, Napapiirin Sankarit…

kalervopalsajakuritonkasi1Helsingin juhlaviikkojen Kuriton Palsa–klubilla (Eero Erkonkatu 1) 23.8. syvennytään taidemaalari Kalervo Palsan maailmaan elokuvan, musiikin ja keskustelun keinoin. Klubi-illassa Palsan taiteesta ovat keskustelemassa Palsa-elokuvan ohjaaja Pekka Lehto sekä kirjailija Rosa Liksom. Keskustelun vetäjänä toimii Palsan ystävä Erkki Pirtola, joka on muun muassa asunut Palsan kanssa ja dokumentoinut hänen Getsemane-ateljeen tyhjennyksen Kittilässä.

Illan aikana nähdään myös ennakkoesityksenä syksyllä julkaistava Palsa-elokuva sekä kuullaan rovaniemeläistä Oskari Heikkinen & Arktinen Voodoo -yhtyettä. Illan päättää Sonatina Roam dj-setti.

✶✶✶

Accept1426. syyskuuta Torniossa konsertoivan saksalaisen metallisuosikin Acceptin uutuusalbumi Blind Range tuli kauppoihin tänään. Ennakkoarviot musiikkilehdissä ympäri Euroopan ovat olleet kauttaaltaan positiivisia. Muun muassa Sue-lehden Jussi Lahtonen kirjoittaa:

”Acceptin tuorein hyökkäys on punaista raivoa ja karkean tarttuvia riffejä. Vahva ja tasapainoinen uusi albumi käy päälle kuin raivo härkä. Blind Range jatkaa hyvällä otteella ja tunnelmalla Acceptin uutta tulemista. Väkevät soundit miellyttävät korvaa, ote biiseihin on kaikin puolin jäntevä ja iäkkäiden herrasmiesten soitossa kuuluu edelleen poikamainen soittamisen ilo…”

✶✶✶

Napapiirinauto

Tuttu menopeli hakee osaa myös Napapiirin Sankareiden kakkososasta

Näyttelijöitä etsitään! Napapiirin Sankarit palaavat valkokankaalle. Elokuvan teko aloitetaan 25.8. Helsingistä ja syyskuun 1. päivä siirrytään Lappiin, jossa elokuvaa kuvataan Ylläksen ja Levin maisemissa.

Elokuvaa tähdittävät jo ensimmäisestä osasta tutut Jussi Vatanen, Pamela Tola, Kari Ketonen, Timo Lavikainen sekä Miia Nuutila, mutta nyt etsitään PALJON kaiken ikäisiä ja näköisiä avustajia sekä pikkuroolien esittäjiä.

Lähetä kuvallinen hakemus, josta ilmenevät yhteystietosi (nimi, ikä, puhelinnumero, e-mail, sekä osoite), vaatekokosi, kengännumerosi sekä pituutesi. Kirjoita mukaan myös lyhyt, vapaamuotoinen kuvaus itsestäsi ja aiemmasta avustaja-/näyttelijäkokemuksestasi. Kerro myös milloin ja millä paikkakunnalla pääsisit osallistumaan kuvauksiin.

Hakemukset voi lähettää osoitteeseen: parimuuttujaa@yellowfilm.fi. Laita hakemuksen otsikoksi: Avustaja – (paikkakunnat joihin pääsisit mukaan).