Sähkeet: MIKKO ALATALO, JARI SILLANPÄÄ ja BONEY M
MikkoAlataloYKÄNPUBISSA130107

Mikko YKÄN PUBIssa 2007. Kuvassa myös Ykä, Jammi ja Erkki Witikainen (kuva:AJ)

AurinkoMikko Alatalo on käytettävissä, jos häntä kysytään tulevan hallituksen kulttuuriministeriksi. Asiasta hän kertoi ensimmäisenä Anakonda-nettilehdelle.

– Ilman muuta, jos sellainen ministeri vain tulisi. Opetusministeriö kiinnostaa myös. Mutta ministerinpaikoista on vähän ennenaikaista puhua, koska vasta käydään hallitusneuvotteluja.

Hän lupaa keskustalaisena kulttuuriväelle vähän leikkauksia tulevalla hallituskaudella.

– Olemme vanhastaan sivistyspuolue. Ja meille on tärkeää, että kulttuuria on koko Suomessa. Kävin juuri katsomassa Kemi-Tornion musiikkilukion musikaalia, joka oli tehty minun laulujeni pohjalta. Toivottavasti musiikkilukioita on jatkossakin eri puolilla maata, senaattori Alatalo sanoo.

AurinkoKesällä kansansuosikki Jari Sillanpää tekee kaikkiaan 45 keikkaa ja kaiken kruununa ovat 50-vuotispäivät jarisillanpaa2Olympiastadionille 16.8.

Sillanpää päätti juuri pohjoisen kiertueen. Yleisöä oli kuin kuumimpina vuosina hänen voitettua tangokuninkuuden 1995.

– Ihmisiä oli keikoilla todella paljon. Pellon keikalla oli 1500 ihmistä, vaikka paikassa asuu  vain 4000 ihmistä. Katselin ihmeissäni, että mistä nämä kaikki ihmiset tulivat, laulaja päivittelee Apu-lehdessä.

Sillanpää arvelee, että hänen entisestään kasvaneeseen suosioonsa ovat vaikuttaneet Vain elämää – ja Tähdet tähdet -ohjelmat.

Juhannusaattonakin Jari  aikoo heittää neljä keikkaa ja  menopelinä on helikopteri.

– Meidän kitaristi sanoi taannoin, että Jari tässä sinun keikkameiningissä on nyt pikkasen hysteriaa. Ajattelin, että tehdään nyt juhannus täysillä, kun on buumi päällä.

boneyMAurinkoHeinäkuussa Torniossa ja Kemijärvellä esiintyvä Boney M konsertoi pari viikkoa sitten Helsingin Finlandia-talolla. Paremmin kesäfiiliksiin sopiva yhtyeen musiikki veti  kalsean konserttisalin puolilleen eli lippuja myytiin noin 850 kappaletta, mikä osoitti, että Boney M-lauluja ei ole unohdettu.

Alunperin Eventworksin toimitusjohtaja Markku Köngäs suunnitteli, että   Tornion Öölifestien Boney M-iltaan 3.7., jolloin esiintyvät myös muun muassa Laura Voutilainen, Arttu Wiskari, Roope Salminen ja Petri Nygård, myydään vain 1500 lippua, mutta nyt hän on tullut uusiin aatoksiin.

-Ennakkoon lippuja on mennyt ennätysvauhtia, joten nyt neuvotellaan yleisökaton nostosta. Kukaan ei jää ilman lippua, Köngäs lupaa.

Öölifestien toisen illan lauantain vetonauloina Pikisaaressa ovat Jari Sillanpää, Paula Koivuniemi, Juha Tapio ja Elonkerjuu.