Sähkeet: LASSE HOIKKA, EDU KETTUNEN ja SLIM BUTLER TRIO

YLE TV1:n suositussa Puoli seitsemän-ohjelmassa  tähystetään tällä viikolla maakuntiin. Studiovieraat ovat tunnettuja alueidensa kasvoja.

Pohjois-Suomi aloittaa tänään tiistaina 20.10. klo 18.30 ja kukapa edustaisi pohjoista periferiaa paremmin kuin Souvarit -yhtyeen solisti Lasse Hoikka. Puhetta on  muun muassa kullankaivuusta,  rovaniemeläisestä jalkapallosta ja ohjelma huipentuu toimittaja Minttu Heimovirran debyyttiin hiphop-artistina. Aiheena hänen videossa, joka on kuvattu Tankavaarassa, on tyyliin sopivasti – kulta.

Keskiviikkona studioon saapuu eteläpohjalaisuuden lipunkantaja Duudsoneiden Jarppi Leppälä, torstaina Itä-Suomen edustajana Joensuussa varttunut rock-legenda Ismo Alanko ja perjantaina pesunkestävä hämäläinen, tamperelaismalli Jenni Ahola.

Yksinäisten Illassa, Tornion Park-hotellissa vieraana 23.10. on laulaja-lauluntekijä Edu Kettunen. Hänen soolura lähti vauhdikkaasti käyntiin jo vuonna 1984 Neonkuu-hitin myötä ja suosio vain kasvoi seuraavan albumin Lentäjän poika ansiosta.

Edu on yksi suomalaisen lauluntekijäperinteen vakuuttavimpia vaalijoita.  Itse hän mieltää itsensä käsityöläiseksi. Miehen kädessä voi olla kynä, sivellin tai järeämpi työkalu, lopputulos voi olla tekstiä, sointuja, kuvia, pienoismalli, kitara tai vene.

Tornion illan aloittajana klo 19.30 alkaen toimii Ossian Marttala aka The Orphan, joka esittää omien englannikielisten soolobiisiensä lisäksi, covereita ja käännöksiä  Radiopuhelimien suomenkielisestä ohjelmistosta.

SlimButler2Rovaniemen Korundin Plukihäiriö lupilla 24.10. klo 21-24 viihdyttää paikallinen Slim Butler Trio. Yhtye lataa kitaristi-laulaja ja lauluntekijä Slimin alias Jarmo Puhakan johdolla tiskiin pääasiassa omasta tuotannosta kasatun rehevän blues-setin muutamalla soulin sekä funkin herkkupalalla täydennettynä. Yhtyeen rytmiryhmän muodostavat basisti Hannu Lehtomaa ja rumpali Mikko Silander.

Slim Butler Trio teki viime kesänä onnistuneen Suomen kiertueen, joka ulottui Torniosta Tammisaareen asti.  Jatkoa tälle seuraa jo ensi tammikuun Tunturibluesissa, jolloin mukana on myös amerikkalaislaulaja Andrew Black.

Slim Butler Trion odotettu kakkosalbumi Bad Intension valmistuu kevääksi 2016. Yhtyeen  esikoislevy Inner Blues oli  jo napakymppi, sillä brittikitaristi Otis Grandin tuottama kiekko valittiin ilmestyessään 2012 vuoden kotimaiseksi blueslevyksi Blues News-lehden ja Ylen Bluesministeri-ohjelman vuosiäänestyksessä.   Lisäksi levy oli Blues Newsin kriitikoiden ehdoton suosikki.