Sähkeet: KATJA LUKIN, LEE KERSLAKE ja SLIM BUTLER

katja-lukin

KATJA LUKIN GOES HEAVY!  Lahdessa Suomen moottoripyörämuseon Ace Corner Finlandissa järjestettävässä Pitkä Sunnuntai-tapahtumassa 31.5.  muistellaan toissakeväänä syöpään menehtynyttä basistilegenda Kari ”Pitkä” Lehtistä, joka vaikutti muun muassa yhtyeissä Sleepy Sleepers, Turo’s Hevi Gee ja The Charlies.

Vuosi sitten loistavan iskelmäesikoisen Löysin viimein paikan kaivatun  julkaissut Katja Lukin tunnetaan parhaiten suuresta rakkaudesta 1960-luvun pirteää poppia kohtaan, joten heavy on uusi aluevaltaus ja vie keminmaalaislähtöisen laulajan ja luokanopettajan vaihteeksi syviin vesiin. Kaunotarta kuullaan Dannyn kanssa muun muassa Tornion Öölifestivaaleilla heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, mutta toivottavasti pohjoisessa myös heavybändi Crossroadin solistina laulamassa klassista jytää tyyliin Deep Purple, Whitesnake, ZZ Top ja…Janis Joplin.

Pitkä Sunnuntai järjestetään Lahdessa toista kertaa ja viime vuonna se keräsi 700 kuulijaa. Katjan tähdittämän Crossroadin lisäksi esiintymässä käyvät Oliver / Dawson Saxon (UK), Mato Valtonen, Sakke Järvepää, Dave Lindholm, Devil Virtanen, Kuja Salmi, Jussi Kinnunen ja Jore Marjaranta, Haavisto Brothers, Raggars ja Bobcats.

CROSSROAD:  Katja Lukin – laulu (Danny D’voices, soolo), Dimitri Keiski – laulu, basso (Ruotsin True Talent-voittaja, Queen-show), Lipa Liukkonen – kitara (Rattle, Disco Inferno), Ville Patrikainen – kitara (Kill The Romance) ja Jori Routo – rummut (Disclarity)

Vuonna 2007 Uriah Heepin terveydellisistä syistä jättänyt rumpali Lee Kerslake viihtyy hyvin Ruotsissa. Viimeisimmän levynsä hän on tehnyt laulaja Stefan Berggrenin kanssa ja 18. heinäkuuta herrat nähdään  paikallisen Övermorjärv Bond Blues Bandin vieraina Flakasand Rock & Bluesissa, Kalixin lähellä.

Urallaan Kerslake on tehnyt yhteistyötä myös Ozzy Osbournen kanssa, josta hän tuntuu saaneen ikuisen trauman.

– Ozzy on maksanut minulle talon verran, Lee valittaa ruotsalaisessa  Rock`n`Roll Magazinessa. Hän kirjoitti lauluja Osbournen kahdelle ensimmäiselle sooloalbumille Blizzard Of Ozz ja Diary Of A Madman, ja peräsi saamatta jääneitä korvauksia oikeusteitse, mutta hävisi jutun.

– Sellaista voi sattua vain amerikkalaisessa tuomioistuimessa, mies tuhisee. Osbournet, Ozzy ja hänen managerivaimonsa Sharon menivät vielä niin pitkälle että, kun Ozzyn soololevyt uudelleenjulkaistiin, Leen soitto poistettiin ja korvattiin Faith No Moren Mike Bordinin rummutuksella.

Slim Butler alias Jarmo Puhakka on ilmoittanut uuden albuminsa nimen. Se on Bad Intention. Lapin Kansassa Jarmo kertoo, että toinen levy tulee olemaan  musiikillisesti laaja-alaisempi. Mukana on puhaltimia ja  bluesin lisäksi  soulia, funkia ja  rockiakin.

Ensimmäisen Slim Butler-kiekon  loistava vastaanotto on antanut potkua ja saanut Jarmon reenaamaan kitaransoittoa aivan uudella innolla.

– Oma osaaminen on kehittynyt. Olen aina ollut laiska harjoittelemaan ja sen vuoksi olen ollut teknisesti onneton räpeltäjä, mutta näyttelin hyvin, Puhakka myöntää Lapin Kansan haastattelussa.
Bad Intension kiertue alkaa Kalottjazz & Blues -festivaaleilta Blues Nightista Haaparannalta 26.6., jonka jälkeen Slim Butler Trio esiintyy vieraansa Anrew Blackin kanssa Rovaniemellä Waldemarissa 27.6.  soolokeikalla Kemijoen Helmellä ja 28.6. Talk in Bluesissa kirjastolla, jonka jälkeen suunta on etelään.