Sähkeet: JANNE RAAPPANA, JORMA KÄÄRIÄINEN ja W.A.S.P.

JanneRaappanajazz   Taikakuu-yhtyeestä tuttu laulaja,  nykyinen Palojärven lomakeskuksen  isäntä Janne Raappana Songasta jätti vakituisen keikkailun ja harrastaa taiteita nykyään vain päätyönsä ohessa. Tänä vuonna hän on ehtinyt tehdä uudet aluevaltaukset  Rovaniemellä niin näyttelijänä tragikomediassa Rakkaus on hulluus  kuin solistina  jazzyhtyeessä.

Korundin Michael Buble-tyylinen jazzkeikka  helmikuussa oli sen verran onnistunut, että Jannea kuullaan myös tulevissa Ruskaswingeissä  solistina kahdessa konsertissa  Rovaniemi Jazz Ensemblessä, jossa soittavat saksofonisti Hande Mikkola, rumpali Uki Ollila, basisti Jouko Isokangas ja pianisti Vesa Norvanto. Luvassa on tuttuja evergreenejä tyyliin  Night in Tunisia ja  Lady Be Goode.

Ruskaswing avaa pohjoisen musiikkisyksyn jo 27. kerran. Se soitetaan 3.-6. syyskuuta Kemijärvellä, Pyhätunturilla ja Luostolla. Katso koko ohjelmisto täältä!

jormakaariainen15sinkku   Jorma Kääriäinen julkaisi perjantaina pitkästä aikaa uutta musiikkia, singlen Suuri yksinäinen, jonka on hänelle kirjoittanut Esa Eloranta. Se ilmestyi RCA Victor-levymerkillä, jolle hänen suurin esikuvansa Elviskin levytti.

Yle Radio Suomen haastattelussa Jorma kertoo, että paluuta tauolta takaisin musiikkikuvioihin helpotti tuntuvasti, että hän sai taakseen oikean dream-teamin. Kitarassa on Jari ”Heinä” Nieminen, rummuissa Jari “Kepa” Kettunen, bassossa Kari Vehkaluoto ja koskettimissa Seppo Helin.

Tänä päivänä, kun juhlimme  suuren Jari Sillanpään 50-vuotispäiviä ja tulee kuluneeksi 38 vuotta Elviksen kuolemasta, Suuri yksinäinen-laulu on tosi ajankohtainen.

Jorman pääidea lauluun lähtikin aikamme suurten artistien elämästä, mutta omistakin kokemuksista.

-Kappale on myös kunnianosoitus meille kaikille. Jokainen meistä on jossain vaiheessa elämää `Suuri yksinäinen`. Tällä kappaleella on tarkoituksena antaa toivoa niihin yksinäisyyden hetkiin, Kääriäinen sanoo.

Kuuntele Suuri yksinäinen Spotifyssa:https://open.spotify.com/track/7uFkTLYUJB69huWJ8es8ig

Maailmankiertue The Bloody Road to Golgotha- tuo amerikkalaisen W.A.S.P.– yhtyeen lokakuun 5. päivä Luulajaan ja 10. päivä Ouluun.

Blackie Lawlessin johtama W.A.S.P. perustettiin Los Angelesissa vuonna 1982 ja kannuksensa se loi villillä live-esiintymisellään. Rockin historiaan se kirjoitti itsensä hiteillä Animal (Fuck you like a beast),L.O.V.E. machine, Wild child ja I wanna be somebody , jotka ovat myyneet maailmalla moninkertaisesti platinaa.

Ennen pohjoisen konserttejaan bändi julkaisee uutuusalbumin Golgotha, josta on julkaistu nyt ensimmäinen makupala Last runaway, joka osoittaa, että yhtye on yhä voimissaan.

https://www.youtube.com/watch?v=OiJ5-abbDmc