Ruotsin suurin rocklehti metsällä Korpikylässä

RaubtierSwedenRockjuttuHaaparannan ylpeys, teollisuusmetalliyhtye Raubtier julkaisee viidennen albuminsa  Bärsärkagång  19. helmikuuta.

Ruotsin merkittävin rocklehti Sweden Rock-magazine on huomioinut levyn näyttävästi ja levyä kommentoidaan useamman toimittajan voimin.

Zendt kirjoittaa muun muassa: ” En tiedä onko Raubtier hardrockia, tunturipunkkia vai jotain muuta, joka tapauksessa se on hyvää. Yhtyeen vahvin albumi tähän asti. He eivät eivät käytä enää tiettyä berliiniläissekstettiä risteytyksenä ohje-ja lakikirjasta, vaan kappaleissa on selvästi enemmän omaa luonnetta, vahvoja melodioita ja kansanmusiikkivaikutteita. Tällä kertaa Raubtier on ohjannut moottorikelkkansa oikeaan suuntaan.”

Sweden Rock on lähettänyt myös toimittajansa ”erämaahan” Ruotsin Korpikylään haastattelemaan Raubtierin laulaja-lauluntekijää Pär Hulkoffia.

Kankaanrannassa syntynyt Pär vie Cecilia Wemgårdin lintumetsälle. Saalista ei saada, mutta toimittaja saa juurevan luennon maalaiselämästä ja elämän kiertokulusta.

-Olemme aina eläneet luonnosta ja metsästä ja meillä on velvollisuus pitää huolta tästä paikasta ja siirtää se seuraavalle sukupolvelle, isältä pojalle, Hulkoff sanoo.

Hänen ajatuksiaan  esimerkiksi  katoavan maaseudun puolesta ja EU:ta vastaan voi lukea  myös hänen sanoituksistaan. Hulkoff sanoo, että Raubtier-yhtye on hänelle varaventtiili, jota kautta hän päästää laulajana ja lauluntekijänä agressiot pihalle.

Tulevalta yhtyeen Bärsärkagång-albumilta on julkaistu toistaiseksi kaksi singleä, jotka ovat tiukasti  kiinni maalaismaisemassa. Pär esittelee kappaleet näin:

Den sista kulan on panssaritango, joka vangitsee suomalaisen luonteenlaadun, surun ja kansanmusiikin, joka on ominaista molemmin puolin Tornionlaaksoa.  Bothniablod on taas ylistys niille, joilla on voimia jäädä kotiseudulle, jossa elinolosuhteet koko ajan heikkenevät.

Muusikkonakin pohjoisesta on vaikea ponnistaa. Hulkoffilta ja rumpali Buffelnilta vei 15 vuotta raivata tie Ruotsin listoille ja kultakantaan. Päriä lainaten: ” Raubtierillä löimme vihdon päämme naulaan, sillä porothan ovat huonoja ostamaan levyjä.”

https://www.youtube.com/watch?v=NQsyZ0sWz5E