Ruotsalaissuosikki NANNE Haaparannalle

nanne2Laulaja-lauluntekijä Nanne Grönvall on yksi Ruotsin rakastetuimmista ja monipuolisimmista naisviihdyttäjistä.

Nanne laulaa 28. helmikuuta Haaparannan Pondessa. Se saattaa olla hänen viimeinen esiintymisensä pohjoisessa, sillä laulajatar on ilmoittanut lopettavansa  keikkailun 30 vuoden jälkeen ja keskittyvänsä auttamaan nuoria artisteja urallaan  managmenttinsa kautta.

Lava-artistina Nannea kuvataan ainutlaatuiseksi. Hänen keikkansa ovat täynnä energiaa ja elämyksiä. ”Kanonkvinna!”, kuvaa Ponden Kristina.

Nanne on menestynyt paitsi laulajana, myös laulunkirjoittajana. Hän on muun muassa osallistunut Englannin viisumittelöihin Katrina & the Waves-yhtyeen jäsenten kirjoittamalla biisillä Men, mutta myös itse kynäillyt useita Euroviisuja, joista pisimmälle on päässyt vuonna 1996 hänen johtamansa One More Time-yhtyeen esittämä Den vilda (The Wilderness Mistress), joka sijoittui kolmanneksi kansainvälisessä finaalissa. Samaiselle poppoolle hän kirjoitti myös hitin Highland, jonka on levyttänyt sittemmin myös Blackmore’s Night.

Ruotsissa hänet muistetaan  muun muassa  hiteistä Det vackraste (Cecilia Vennerstenille), Avundsjuk ja Håll om mig.

Euroviisujen ja popin lisäksi hän  esittää myös rockia. Vuonna 2011 hän julkaisi albumin My Rock Favourites, jolle hän sai vieraaksi Clawfingerin , Motörheadin Mikkey Deen ja Hammerfallin Joacim Caansin. Levyllä hän tulkitsee muun muassa Rainbown All Night Longin,  AC/DC:n Thunderstruckin, Kissin Heaven´s On Firen  ja Ramonesin I Wanna Be Sedatedin.