Ruotsalaisministeri tatuoi Mämmilän MARKUKSEN laulun tekstiä käteensä

markusk2014Viisi vuotta sitten aktiivisen politiikan (ainakin toistaiseksi)  jättänyt Ruotsin sosiaalidemokraattien entinen puheenjohtaja ja moninkertainen ministeri Mona Salin on tatuoinut oikeaan käteensä lainauksen Markus Krunegårdin laulusta:”Mänsklig värme, snälla kom närmare.

Kappale, josta laini on otettu, on nimeltään Korallreven & Vintergatan.

“Mikä kunnia! Love you Mona!”, kirjoittaa Krunegård innoissaan  facebookissa ja toivottaa hänelle menestystä tv-debattiin, jossa hänellä oli vastassa edustaja SD-puolueesta, jonka politiikkaa Markuskin on voimakkasti arvostellut.

Pellon Mämmilässä  kesät viihtyvä ruotsalaispoppari  konsertoi juhannuksen alla ensi kertaa äitinsä syntysijoilla kitara ja mies-pohjalta ja äskettäin Markus ilmoitti samantyyppisestä 30 konsertin kevätkiertueesta, jonka  pohjoisin pysäkki on Luulajan kulttuuritalo huhtikuun 16. päivä 2016.

Krunegårdin läpilyönti tapahtui yhtyeessä Laakso ja Markusevageliet (2008) oli hänen ensimmäinen soolo, jolta laulu Jag är en vampyr valittiin Vuoden Lauluksi Ruotsin radion P3 Guld-gaalassa. Sen jälkeen häneltä on ilmestynyt  neljä sooloalbumia. Suomea hän on kiertänyt Laakso-yhtyeensä kanssa, mutta sooloartistina hän on tehnyt vain pistokeikkoja. Parisataa ihmistä kerännyttä Pellon Pykeväpuiston keikkaa ennen hän esiintyi Helsingin Tavastialla.