Rumpalilegendat Ginger Baker ja Billy Cobham Keitelejazziin

Ginger Baker

SIELTÄ  TÄÄLTÄ Heinäkuun lopussa Äänekoskella koetaan kaikkien aikojen rumpuilta. Keitelejazzin lavalle nousee kaksi legendaa, jotka ovat vaikuttaneet valtavasti sekä muihin rumpaleihin että kokonaisiin musiikinlajeihin. Brittirumpali Ginger Baker ja panamalaislähtöinen Billy Cobham tuovat Äänekoskelle uudet yhtyeensä.

Ginger Bakerin maailmanmaine perustuu etenkin räjähtävään rumputyöhön Cream-yhtyeessä yhdessä Jack Brucen ja Eric Claptonin kanssa. Bakerin muita yhtyeitä ovat olleet mm. Graham Bond Organisation, Blind Faith, Atomic Rooster, Hawkwind, Public Image Ltd. ja Fela Kuti.

Billy Cobham puolestaan on kaikkien fuusiorumpaleiden esikuva. Cobham soitti 70-luvun alussa Miles Davisin yhtyeessä, mutta vielä merkittävämpää oli työ John McLaughlinin johtamassa Mahavishnu Orchestrassa. Samoihin aikoihin myös Cobhamin soololevyt järkyttivät rumpaleita kautta maailman. Cobham keikkailee edelleen hyperaktiivisesti, bändiprojekteja on aina useita menossa.

Festivaalin kotimaisesta jazz-tarjonnasta huolehtivat pianisti Iiro Rantala soolokonsertissaan sekä vibrafonisti Panu Savolaisen johtama HERD-yhtye kitaristivieraidensa Timo Kämäräisen ja Teemu Viinikaisen kanssa.

Myös Keitelejazzin blues&roll-illassa on kova kansainvälinen latinki. New Orleans on juurimusiikin mekka, ja tämän hetken kuumin yhtye siellä on Royal Southern Brotherhood. Se on todellinen superyhtye, joka liittää yhteen kaksi USA:n etelevaltioiden merkittävintä musiikkisukua, Nevillet ja Allmanit.

Neville Brothers -yhtyeen laulaja Cyril Neville tuo mukaan ainutlaatuisen soundinsa. Kovaa kitaraosaamista yhtyeeseen lataavat Honeytribe-yhtyeestään tunnettu Devon Allman sekä menestyksekästä soolouraa tekevä laulaja-kitaristi Mike Zito. Royal Southern Brotherhood on unelmien täyttymys kaikille New Orleans -soundin ystäville.

RSB:n kaverina juhlakansaa yllyttää Dr. Feelgood, brittiläisen rhythm&bluesin ja pubirockin kaikkien aikojen ykkösnimi. Feelgood on edelleen pomminvarma keikkajyrä, vaikka alkuaikojen voimahahmot ovatkin muissa maisemissa.

Blues&roll-illan aluksi ulkomaisille tähdille painetta pistää Ben Granfelt, joka osoittaa tymäkän bluesrockin parissa olevansa yksi Suomen ärhäkimmistä kitaristeista.

Festivaalin rock-illoissa esiintyvät Anna Puu, Haloo Helsinki!, PMMP, Kari Peitsamo Road Hogs, J. Karjalainen ja Kolmas Nainen.

Keitelejazzin lipunmyynti aloitetaan maaliskuun aikana.

 

Keitelejazz Äänekoskella 24.-27.7.2013

 

Ohjelma:

 

keskiviikko 24.7.2013 klo 19 Jazzteltta

Anna Puu

Haloo Helsinki!

PMMP

 

torstai 25.7.2013 klo 19 Jazzteltta

Kari Peitsamo Road Hogs

J. Karjalainen

Kolmas Nainen

 

perjantai 26.7.2013 klo 19 Jazzteltta

Ben Granfelt Band

Royal Southern Brotherhood

Dr. Feelgood

 

lauantai 27.7. klo 17 Kaupungintalo

Iiro Rantala soolo

 

lauantai 27.7. klo 19 Jazzteltta

HERD featuring Timo Kämäräinen & Teemu Viinikainen

Ginger Baker Jazz Confusion

Billy Cobham Band

 

Kaikki Oikeudet muutoksiin pidätetään. Lipunmyynti alkaa maaliskuun aikana.