Rumpali PEMPI on poissa (1957-2016)
pempioktoberfest15

Pempi keikalla Oktoberfestissä, Tornion Torandassa 2015 (Kuva: RnR-arkisto)

Meri-Lapissa hyvin tunnettu rumpali Pertti ”Pempi” Siivola menehtyi toissayönä vaikean sairauden murtamana 59-vuotiaana.

Viimeiset kymmenen vuotta hän rummutti sinisävytteistä rockia ja ränttätänttää Ratz `n Roll-yhtyeessä, joka on ehtinyt julkaista kuusi CD-tallennetta, joista alla oleva Falling down-biisi on mukana vuosi sitten julkaistulla Time Machine-albumilla.

Iso juttu Pempille hänen  nuoruudessaan oli pääsy soittamaan Alfa-yhyeeseen ja levyttämään Poko recordsille yhdessä Tornion kovimpien soittajien Jake Voutilaisen, Esa Joensuun ja Raimo Ahokkaan kanssa.

jakealfa

Alfa: Esa, Jake, Pempi & Raimo

Sinkku Hey Hey Hey / Beautiful Delilah purkitettiin Mika Sundqvistin studiolla Ylöjärvellä ja Lapin Kansa valitsi sen vuoden 1978 lappilaiseksi rocklevyksi.

-Pempi oli silloin nuori ja kokematon poika, mutta hoiti homman studiossa hyvin. Hän tuli meille  Heikkalan Rexan lähdettyä, Raimo Ahokas muistaa.

1980-luvulla Pempi soitti puolenkymmentä vuotta Greedy Pigissä, oli viemässä yhtyettä etelän markkinoille ja hän hommasi bändille myös Pohjois-Ruotsin keikkoja.

greedyekasinkku-Hän  soitti myös meän ekalla sinkulla Waisting my time/ I`m powder, jonka  julkaisi Megafon records vuonna 1986, kertoo Greedy Pigissä pitkään soittanut kitaristi Jussi Hakola.

-Soitettiin Pempin kanssa jo ennen Greedy Pigiä.  Muistan, että myöhemmin jossain vaiheessa hän keikkaili  myös Tepa Lukkarisen De Sotossa ja  Stratoksessa Raimo Pohjasen  ja Risto Vuokilan kanssa.

Haaparannalla asunut Pempi ehti soittaa elämänsä aikana  lukuisten bändien kanssa ja monenlaista musiikkia. Hän oli rummuissa myös 1990-luvulla kitaristi-laulaja Sture Holmbergin yhtyeessä Casemakers, joka syntyi Battaglian mentyä kahtia.