Rovaniemen Rootseissa: KAT BALOUN, SLIM BUTLER TRIO (feat. Andrew Black) ja TOWER OF POWER-tribuutti

roots2016fb

KatBaloun

Kat Baloun

Perinteinen Roots´n River Blues  järjestetään Rovaniemellä Hotel Santa Clausin tyylikkäässä Kirnu-salissa lauantaina 1. lokakuuta  jo 18. kerran!

Ohjelmiston tähtinimiä ovat Kat Baloun & The Frostbites (USA/FIN) ja levynjulkaisua juhlistava Slim Butler Trio vieraanaan amerikkalainen laulaja-kitaristi Andrew Black. Lisäksi paikalliset muusikot kapellimestari Tapio Maunuvaaran johdolla palauttavat mieliin, yhden kovimman Rootseissa koskaan vierailleen bändin eli Tower of Powerin musiikin.

Rovaniemen super-lauantaina Roots´n River Bluesin kanssa saman katon alla juhlitaan myös RAY:n Feel Vegas-kasinon virallisia avajaisia ja lanseerataan Lapin Panimon uusi olut. Festarin kainalossa järjestetään myös ajankohtaisiin elämysmarkkinoinnin ja talouden kysymyksiin pureutuva Elämys, brändi ja liikevaihto-seminaari, joka kokoaa kotimaiset huippuosaajat saman paneelipöydän ääreen.

KAT BALOUN

Teksasin El Pasossa syntynyt ja Ohion Cincinnatissa nuoruutensa viettänyt, mutta nykyään Berliinissä asuva Kat Baloun on lajissaan harvinainen naishuuliharpisti. Hän aloitti ammattilaisuransa 90-luvun alkupuolella San Franciscossa, jossa nuoren Katin sensuelli lauluääni, viettelevä lavashow ja tyrmäkkä bluesharppu herättivät blues-yleisön huomion hänen esiintyessään paikallislegenda Elmer Lee Thomasin yhtyeessä. Kat muutti vuonna 1994 Berliinin, ja on siitä lähtien keikkaillut Euroopassa Saksan pääkaupungista käsin. Hän on levyttänyt mm. Nina ja Eb Davisin sekä Chris Rannenbergin kanssa.

Kat Balounilla on erikoinen yhteys myös Suomeen, sillä hän on työskennellyt Tampereella muutaman kuukauden ajan vuonna 1985.

Muutaman viimeisen vuoden ajan Kat on tehnyt yhteistyötä myös kotimaisen Tomi Leino Trion kanssa. He levyttivät v. 2013 paljon kiitetyn ’She’s Got It’ –cd:n. Suomen keikoilla yhtyeen kitaristina toimii Jonne Kulluvaara.

SLIM BUTLER

Kalott15Slim6

Slim Butler & Andrew Black

Festarilla juhlistetaan myös Slimin  hartaasti odotetun kakkoslevyn Bad Intentionin levynjulkaisua. Slimin menestyksekäs debyyttilevy Inner Blues on saanut arvoistansa jatkoa. Ilmestyessään 2012 pitkäsoitto valittiin vuoden kotimaiseksi blueslevyksi Blues News-lehden ja Ylen Bluesministeri-ohjelman vuosiäänestyksessä ja herätti laajaa kiinnostusta eri puolilla maailmaa. Niin kotimainen lehdistö kuin ulkomaiset blues- ja soul-julkaisutkin Helsingin Sanomista amerikkalaiseen Blues Blast Magazineen ovat suitsuttaneet lappilaisen bluesin autenttisuutta ja korkeaa tasoa.

Slim Butlerin rivejä vahvistaa jälleen uuden afroamerikkalaisen bluessukupolven eturivin artisti Andrew Black. Atlantalainen Andrew ”The Voice Of Soul” Black on syvän etelän nousevia tähtiä, jonka old school-soulin, southern rockin ja gospelin koulima sielukas ääni on kerännyt ihailijoita jo aiemmilla Lapin keikoillaan. Laulunlahjojen lisäksi mies tunnetaan intensiivisenä, perinnetietoisena kitaristina ja valloittavana lavapersoonana. Andrew´n tulkintaa on kuultavissa Slim Butlerin molemmilla ilmestyneillä levyillä. Yhdysvaltalainen blues-eyed-soulin mestaritulkki Tad Robinson on levyn toinen vokalistivieras. Levyä on saatavilla Slim-verkkokaupassa (slimbutler.com) ja hyvin varustetuissa levyliikkeissä.

TOWER OF COVER

tapiomaunuvaara

Tapio Maunuvaara

Roots´n River Bluesin loisteliaimpia hetkiä koettiin legendaarisen, kalifornialaisen funk-yhtyeen Tower Of Powerin keikalla Ounaskosken uimarannalla v. 1998. Rovaniemen eturivin muusikot palauttavat funkin kaupunkiin esikuvansa malliin. Puhallinvetoiset soul- ja funk-klassikot saavat omanlaisensa käsittelyn naisenergialla vahvistettuna kun orkesterin eturiviin astuu upea-ääninen Jaana Isokangas. Yhtyeen

jaanaisokangas

Jaana Isokangas

muut muusikot ovat tuttuja lukemattomista paikallisista kokoonpanoista vuosien varrella kuten Rovaniemi Big Band, Norbotten Big Band ja Hip To Be Band. Kapellimestarina häärii trumpetisti Tapio Maunuvaara.

Jaana Isokangas – laulu, Jouko Isokangas – basso, Terho Keskitapio – kitara, Mika Vähärautio – urut, Olli Vimpari – rummut, Tapio Maunuvaara – trumpetti,  Jaakko Nurila – baritonisax, Juha Ketola – trumpetti & Hannu Mikkola – sax

Mukana on myös Oulun Konservatorion oppilaiden Alko FunkUnit, joka tarjoaa viime keväänä edesmenneen  Princen hittejä  koko hänen pitkän uran varrelta.

Roots´n River Bues on eräs valtakunnan pitkäikäisimmistä ja arvostetuimmista bluesfestivaaleista. Vuonna 1995 syntyneessä tapahtumassa on vuosien varrella konsertoinut lukuisia maailmanluokan artisteja sekä koettu unohtumattomia ja ainutlaatuisia musiikillisia hetkiä. Napapiirillä vierailleista huippuesiintyjistä mainittakoon mm. Tower Of Power, Johnny Adams, Jimmy Johnson, Honeyboy Edwards, Homesick James,Leo ”Meters” Nocentelli,  C. J. Chenier & Red Hot Louisiana Band, Bob Brozman ja Carey Bell.