Rovaniemen Rootseille tulossa piukka blues- ja soulkattaus
TadRobinsonHeadShot24

TAD ROBINSON

Blueslogo2Roots´n River Blues järjestetään 4-5. lokakuuta  Rovaniemellä jo 15. kertaa.  Juurimusiikkia tarjoillaan  perjantaina City-Hotellin Bull Bar & Grillissä ja lauantaina Hotelli Pohjanhovissa.

Vanhakantaisen soulin ystäville on luvassa todellista mannaa lauantai-iltana 5.10. Hotelli Pohjanhovissa. Illan pääesiintyjää, amerikkalaista Tad Robinsonia, pidetään eräänä aikamme johtavista soulbluesin taitureista. New Yorkissa varttunutta etelän soulin virtuoosimaista taitajaa ja harpistia säestävät suomalaiset huippuosaajat,  kitaristi Jonne Kulluvaara, basisti Jaska Prepula ja rumpali Juppo Paavola.

Tad tulkitsee Chicago-bluesia ja Memphis-soulia vahvalla ja sielukkaalla tavalla. Hänen laulussaan voi  kuulla kaikuja niin Al Greenin kuin O.V. Wrightin tyylittelyistä, Bobby Blue Blandin syvyyttä unohtamatta.

Harvinaislaatuisesta herkusta päästään nautiskelemaan jo perjantai-iltana kun festivaalin suojelija brittikitaristi Otis Grand vauhdittaa mestarin otteilla paikallisen Slim Butler & The Slimcutsin vetoa City-hotellin Bull Bar & Grillissä.

Slimin omaperäinen ja taidokas näkemys bluesista on herättänyt ansaittua huomiota myös Suomen rajojen ulkopuolella. Viime kesänä ilmestynyt debyytti-cd Inner Blues sai osakseen ylistävän vastaanoton kotimaisen ja kansainvälisen lehdistön lisäksi myös ostavan yleisön parissa.

Juhlafestarin saa kunnian aloittaa rovaniemeläinen Terho Keskitapio, jonka yleisö tuntee paremmin jazzkitaristina. Bull Bar & Grillissä hän kuitenkin esittelee uuden modernia kitaravetoista bluesia esittävän trionsa Blues co:n, jossa Hannu Raudaskoski  soittaa bassoa ja  Mikko Silander  rumpuja.

Robbie HillPohjanhovin lauantain toinen tähtiesiintyjä on Robbie Hill, nuori skotlantilaiskitaristi, joka saapuu hienon Price To Pay– ensilevynsä nosteessa monikansallisen yhtyeensä The Blue 62`s kera Lappiin. Robbien lisäksi lavalla nähdään suomettunut amerikkalaisbasisti Jesse King ja oululainen rumpali Tatu Pärssinen.

Robbie Hill & The Blue 62`s syntyi Robbien jätettyä Skotlannin taakseen ja muutettua keväällä 2012 Helsinkiin mukanaan vain reppu ja luottosoittimensa 1962 vuosimallin Fender Stratocaster. Kitaristi Otis Grandin Suomi-kehut olivat saaneet hänet uteliaaksi ja nyt hänen  trionsa on jo saanut jalansijan valtakunnan bluesmusiikkipiireissä vauhdikkailla live-esiintymisillään ja erinomaisella debyyttilevyllään. 

Wristshakers_2013_c

WRISTSHAKERS

Lauantai-illan päätteeksi, sen kääntyessä aamuyöhön, Rovaniemen rokkaava blueslähettiläs Wristshakers tekee, ensimmäisen virallisen  keikkansa kotikaupungissaan uudistuneella kokoonpanolla.

Yli 30 vuoden ajan lappilaista r&b:n peruskalliota takoneen instituution tuoreena solistina kuullaan kaupungin omaa poikaa, Jussi Nykästä, tuttua muun muassa AC Greenhousen ja Harvesteri-yhtyeiden riveistä. Vakimiehistöstä ovat tallessa kitaristi Kepa Härkönen ja basisti Hannu Lehtomaa, mutta rumpalin pallille asettuu Wristareitten ihka ensimmäinen rumpali Mikko Koivula.

Roots´n River Bues on eräs valtakunnan pitkäikäisimmistä bluestapahtumista. Vuonna 1995 perustetussa juurimusiikin tapahtumassa on vuosien varrella vieraillut lukuisia maailmanluokan artisteja sekä koettu unohtumattomia ja ainutlaatuisia musiikillisia hetkiä. Napapiirillä vierailleista huippuesiintyjistä mainittakoon muun muassa Tower Of Power, Johnny Adams, Jimmy Johnson, Honeyboy Edwards, Homesick James, Dr. Feelgood, C. J. Chenier & Red Hot Louisiana Band, Bob Brozman ja Carey Bell.

Hotelli Pohjanhovin (5.10.) pääkonsertin ennakkolippujen myynti alkaa syyskuun alussa Musiikkimestareilta ja Hotelli Pohjanhovista. City-Hotellin Bull-klubin liput ainoastaan ovelta.