Rovaniemen PLUKIHÄIRIÖ-LUPILLA Taikakuu-Jannen jazzista Larry Doc Watkinsin soulbluesiin

plukiHannu Raudaskosken vetämän Korundin Plukihäiriö-lupin kevätohjelma tarjoaa kirjavan kimaran  juurimusiikkia. Viime vuonna keikkoja oli neljätoista ja tänä vuonna Raudaskoski pyrkii järjestämään ainakin kymmenen lupia.

– Perusajatus on yksinkertainen. Keikka alkaa ajoissa eli klo 21.00 ja loppuu viimeistään klo 24.00. Päädyin Korundin ravintolaan, koska ihmiset osaavat tulla sinne ajoissa. Paikka on myös osoittautunut oivaksi rennon kuuntelun tilaksi. Pöytään pullo viiniä tai kuohuvaa ja annetaan musiikin puhua.

Hannun mukaan myös esiintyjät ovat pitäneet konseptista ja nauttineet varhaisista esiintymisajoista. Monta ikimuistoista hetkeä Korundissa on jo ehditty kokea.

– Olli Soikkelin kitarointi  ja Pave Maijasen laulu ovat olleet komeaa kuultavaa, hienoja elämyksiä molemmat. He tulevat ensimmäisenä mieleen. Samoin trio Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen ja Edu Kettunen, jotenkin niin läpeensä musikaalisia ihmisiä että. Ja paljon, paljon muita.

Tulevana keväänäkin Plukihäiriö-lupilla on paljon mielenkiintoista kuultavaa. Taikakuu-yhtyeen ainakin toistaiseksi jättänyt ja ”oikeisiin töihin” ryhtynyt Janne Raappana laulaa jazzia 28.helmikuuta. Hän esittelee uuden puolen itsestään Michael Buble-tyyliin ja häntä säestää Rovaniemi Jazz Ensemble.

Maaliskuun 6. Rovaniemelle saapuu nuori kitaristi, mainio countrypikkaaja, Suomen Albert Leeksikin kutsuttu Pauli Halme.

LarryDocWatkins

Larry Doc Watkins

SoikkeliSuomalaisen mustalaisjazzin ykkösmiehen Olli Soikkelin ja amerikkalaisen Jason Anickin  the Rhythm Future Quartet esiintyy Plukihäiriö-lupilla, poikkeuksellisesti Wiljamissa Urhelukatu 1:ssä 21.maaliskuuta (& edellisenä iltana Tornion Musiikkitalolla). Django Reinhardt, klassinen jazz ja uudet sovitukset ikivihreistä  Night and day ja Summertime ovat varmasti monen mieleen. Herrat esiintyvät suomalaisella kompilla: Teemu Åkerblom basso ja Tomi Kettunen, rummut.

Kevätkauden kruununa 16.toukokuuta  Korundissa kuullaan sitten  kahta Chicago-bluesista, Muddy Watersista ja Howlin´ Wolfista, innoitteensa saanutta  muusikkoa, muhkea- ja sielukasäänistä Larry Doc Watkinsia ja kitaristi Eddie Koldia yhdessä  rovaniemeläissoittajien kanssa.