Rovaniemellä konsertoivan HECTORin Hauras albumilistan ykköseksi

Hector_2011_Hectorin ensimmäinen uusi albumi kymmeneen vuoteen nimeltään Hauras on saanut riemukkaan vastaanoton. Levyä myytiin ennakkoon yli kultaa oikeuttavan määrän ja se debytoi tällä viikolla ansaitusti Suomen virallisen albumilistan kärjessä.

Hectoria kuullaan perjantaina 14. marraskuuta Rovaniemen Lappi Areenalla.

Suomirockin suurmiestäpaluu on huomioitu isosti maamme medioissa. Muun muassa Helsingin Sanomien juuri ilmestyneessä Kuukausiliitteessä Hector antaa tunnustusta muun muassa Dave Lindholmille ja jo edesmenneelle rovaniemeläislähtöiselle muusikolle Jukka Hakokönkäälle.

Helsingin Sanomat kirjoittaa:

Suomenkielisen popmusiikin perustivat Juice Leskinen, Dave Lindholm ja Hector. Hector oli nopein ja julkaisi kolmikosta ensimmäisenä suomenkielisen poplevyn. Sen nimi on Nostalgia, ja se ilmestyi vuonna 1972.

”Joo, se oli yksi alku. Mutta samaan hengenvetoon tuli Juicen Marilyn ja Daven eka albumi Isokynä, jota minä pidin ihan ylivertaisena juttuna. Minun nimi on nimessun oli täydellinen murskaus sille, mitä minä olin just tehnyt. Tunsin, että I’m so fucking old”, Harma huokaisee.

”Ehkä minun itseni soimaaminen tai vähättely alkoi siitä. Ajattelin, että taas meni väärin, menin tekemään vanhanaikaista musaa. Dave, se oli jotain uutta, se oli jotain.”

Harma jatkaa hämmentävää itseruoskintaansa. Hänen alkuaikojen tuotantonsa on lähinnä sitaattitaidetta, tai pikemminkin: se ei ole taidetta ollenkaan, vaan pelkkää käyttömusiikkia ja poppia. Taiteesta voidaan hänen tuotannossaan alkaa puhua 1980-luvulla, Eurooppa-levyn kohdalla, kun hän ryhtyi yhteistyöhön Jukka Hakokönkään kanssa.

”Tuli olo, että jee, muusikkomeininkiä. Siihen asti olin matkinut sieltä täältä. Se alkuvaihe, Nostalgiaja Herra Mirandoskin oli sellaista Cat Stevensiä. Myöhemmin jopa muutin ääntäni vähän bowiemaiseksi. Ja tukkaa myös.”

Lue HS:n koko Hector-juttu:http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1414555997325 

LIPUT ENNAKKOON: www.menolippu.fiwww.lippupalvelu.fi – Puhelinpalvelu 0600 10800 (1,98 euroa/min + pvm), www.lippu.fi – Puhelinpalvelu 0600 900 900 (1,98€/min + pvm)

Liput toimituskuluineen alkaen 49,50 euroa paitsi Hartwall Areena alkaen 53,50 euroa / 58,50 euroa.