Rovaniemeläisestä Universal Musicin markkinointijohtaja

KimmoValtanenKymmenisen vuotta sitten rovaniemeläislähtöisestä Kimmo Valtasesta tuli Sony Musicin  toimitusjohtaja. Marraskuun 11. päivänä  hän aloittaa Universal Music Finlandin markkinointijohtajana vastuualueenaan Suomen ja Baltian markkinointi.

Valtanen on perehtynyt alaan monipuolisesti ja hänellä  on pitkä kokemus musiikkibisneksessä. Hän oli perustamassa Rovaniemellä popyhtyettä  Supperheads, joka niitti mainetta paitsi Suomessa myös ulkomailla 1990-luvulla. Ennen Sonylle siirtymistä hän toimi BMG:n tiedotus-ja markkinointipuolella.

Hän on ollut näkyvä  hahmo suomalaisessa viihdebisneksessä. Hän on vastannut muun muassa HIM:in ulkomaille viennistä ja tehnyt ruotsalaisesta Kentistä suuren nimen myös meillä.

Aina hän on ollut myös vahvasti kuvassa mukana, kun on ollut kysymys Lordin ja Antti Tuiskun kaltaisten pohjoisen artistien promoamisesta. Lisäksi kansa muistaa hänet Idols-tuomarina.

Kimmo Valtanen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja hänen nimityksestä uutisoi ensimmäisenä Markkinointi & Mainonta.