Rovaniemeläisen biisi Billboardin listalle!
JoonasA14

JOONAS ANGERIA

Biisintekijä Joonas Angerian haave on toteutunut. Roilainen, mies Isac Elliotin menestyksen takaa, asetti tavoitteekseen päästä arvostetulle amerikkalaiselle Billboardin listalle.

Yhdessä suomalaisen Kasmirin ja virolaisen Kerlinin kanssa tekemä kappale See through on mukana acappella-yhtye Pentatonixin uudella EP:llä. Levy on noussut Billboardin albumilistan sijalle 5 myyden yli 45.000 kappaletta julkaisuviikollaan.

Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nousseen Pentatonixin debyytti julkaistiin vuonna 2011 ja sen jälkeen viisikko on julkaissut kolme EP:tä, joita on myyty jo yli 500 000 kappaletta. Heidän videoitaan on katsottu yli 520 miljoonaa kertaa.

See through-kappale kirjoitettiin Music Finlandin järjestämällä Biisilinna-kirjoitusleirillä syksyllä 2013. Tapahtuma toi yhteen suomalaiset ja ulkomaiset biisintekijät sekä tekijöitä edustavat musiikkikustantajat ja heidän asiakkaansa eli ulkomaiset levy-yhtiöt ja artistit.

Biisejä kirjoitetaan tiimeissä levy-yhtiöiden edustajien esittelemiin projekteihin ja kappaleiden päätyessä levyille ulkomailta tulevat tekijänoikeuskorvaukset voivat olla erittäin merkittäviä.

Itse kappaleiden ohella tärkeä osa tapahtumaa oli musiikkialan ammattilaisten verkostoituminen. Näkyvänä tuloksena muun muassa hiljattain uutisoitu Joonas Angerian solmima management-sopimus amerikkalaisen AAM –toimiston kanssa ja Kasmirin sekä tuottaja Jonas W. Karlssonin yhteistyö newyorkilaisen artistin Tiffany Gian kanssa.

https://www.youtube.com/watch?v=5SX9qGYSERE