RÖMPPÄVIIKKO Pajalassa jo vuodesta 1987

RomppaRömppäviikkoa vietetään taas ensi viikolla ja tansseja järjestetään ympäri Pajalaa 23.- 29. syyskuuta .

Perinne sai alkunsa  28 vuotta sitten, kun Pajala täytti 400 vuotta. Juhlakomitean puheenjohtaja, toimittaja Bertil Isaksson sai idean vanhan perinteen elvyttämisestä.

Ongelmana oli kuitenkin, että poikamiesrikas Pajala kaipasi tanssitettavia ja niinpä komitea keksi kutsua Römppäviikolle vapaita naisia ympäri maailman. Ensimmäisenä vuonna saapui viitisentoista naista Hollannista, Venäjältä, Suomesta, Englannista ja Kanadasta.

Yhtäkkiä Pajala oli koko maailman medioiden keskipiste. Ei edes Palmen murha pystynyt kilpailemaan uutisajasta Römppäviikon kanssa. Esimerkiksi kun amerikkalainen tv-yhtiö NBC  käsitteli Palmea minuutin, naisvajeesta kärsinyt Pajala sai neljä minuuttia.

Seuraavina vuosina naisralli jatkui ja on tilastoitu, että ensimmäisenä kymmenenä vuonna 30 poikamiestä löysi pysyvän tanssipartnerin.

Sittemmin on tyydytty pienempiin otsikoihin ja Römppäviikko on muotoutunut enempi pelkäksi syksyiseksi tanssitapahtumaksi.

Tänä vuonna iloinen dansband-musiikki  soi  Pajalassa seuraavasti; ti 22.9. Reindeers, Kopilombolo, Medborgarhuset, ke 23. 9.  Jive, Tärendö Folkan, to 24. 9. Zerix, Erkheikki Folkets Hus, pe 25.9. Mickeys, Kangos Udden & la 26.9. Stage, Pajala Folkets Hus/Hotell Smedjan

www.romppa.se