ROLF WIKSTRÖM ja BOPPERS tähdittävät perinteistä Flakasand Rock & Bluesia

RolfW

Rolf Wikström on kuulunut 1970-luvulta asti ruotsalaisen bluesin peruskiviin Sven Zetterbergin, Peps Perssonin ja Totta Näslundin kanssa.

Hän esiintyy kesällä 19. heinäkuuta Kalixin lähellä Morjärvissä järjestettävässä Flakasand Rock & Bluesissa Rantajuhlan toinen mielenkiintoinen nimi on 1950-luvun rockia soittava the Boppers, eikä muussakaan tarjonnassa ole hävettävää. Varsinkin Ronny Erikssonin juttuja on aina hauska kuunnella. Hän esiintyy Ramblin´Mindsin kanssa. Lisäksi mukana ovat Eva Eastwood, Lisa Lystam ja David Morin.

Rolfin ääni on miestä myöten, raspinen ja se tulee syvältä. Hän on karismaattinen lavaesiintyjä, joka luo äänellään vahvoja tunnelmia ja alleviivaa ruotsinkieliset tekstinsä kipinöivillä kitararyöpyillä.

Hänen ensimmäinen tärkeämpi bändi oli Slim’s Blues Gang ja ensimmäinen oma albumi oli nimeltään Sjung svenska folk (1975), jonka jälkeen levyjä on tullut kolmisenkymmentä lisää.

Hän on tehnyt yli 4000 keikkaa ja säestänyt bluessuuruuksia kuten Roy Brown, Albert Collins ja Charles Brown.

Bluesin lisäksi, hän on levyttänyt albumillisen Nils Ferlinin runoja. Vuonna 1989 ilmestyi albumi Mitt hjärta är ditt, joka toi Rolfille lisää faneja bluesgenren ulkopuoleltakin.

Hän on kulkenut pitkän matkan bluesklassikkocovereista Bluesen läkar våra sår (I’ll play the blues for you) ja Jävla måndag (Stormy monday) viimeisimmän albuminsa I stället för tystnad tähtihetkiin, joista ylitse muiden ovat När vi har kommit hem duetto Caroline af Ugglasin kanssa ja vaikuttava Arton nätter, nitton dagar, jossa Rolf läpikäy äitinsä viimevaiheita.

boppersRolfin melankolisille bluesfiiliksille Flakasand Rock & Bluesissa tuo vastapainoa vanhaa rockia, doo woppia ja hienoa stemmalaulua esittävä the Boppers. Yhtye nousi esiin kansainvälisen rockabillyaallon myötä ja lykkäsi ensimmäisen albuminsa Number 1 markkinoille vuonna 1978 ja se möi yli 420 000 kappaletta.

Boppersin kahta ensimmäistä albumia myytin yhteensä Skandinaviassa miljoonan verran ja tällä hetkellä yhtyeen levyjen kokonaismyynti on jo reilusti yli kahden miljoonan.

Yleensä the Boppersilla on tapana päättää keikkansa kaikkein suosituimpaan kappaleeseensa, acapella-versioon Godnight Sweetheartista ja näin käy ensi kesänä Morjärvissäkin.

Alla maailman paras tyttöbändi Baskery juurillaan Flakasandissa pari vuotta sitten.

http://flakasand.hemsida24.se/