ROKU ROUSU, lauluja omiin nimiin, hyvien kavereiden kanssa

PITKÄN URAN musiikin kentällä tehnyt Riku ”Roku” Rousu julkaisee 6. toukokuuta ensimmäisen sooloalbuminsa The Imaginary One-Night Stands, jonka musiikki, mestaria itseä lainaten, kumartaa 1960-luvulle, syöksähtelee powerpopista psykedelian syvyyksiin ja sinkoilee hallitun hallitsemattomasti friikkirockista folk-balladeihin.

Levyltä on julkaistu ennakkoon kaksi videosinkkua; unenomainen rakkauslaulu My Dreams ’95, ryyditettynä  hyppysellisellä Barry White-tyylistä makukamarisoulia ja isoa iskelmää ja tänään ilmestyi kipinöivä rock`n`roll Video Games & Heroin, jonka videon on ohjannut A.E. Jänkälä, torniolaislähtöinen, kuten Rokukin,  joka avaa hiukan lauluaan:

-Biisi flirttailee old school-videopelimaailman kanssa. Se kertoo sopivasti kieli poskessa eräänlaisen kasvutarinan opetuksineen: Kaikkea saa ja pitääkin kokeilla, mutta joidenkin asioiden kokeilu kannattaa jättää suosiolla vanhoille päiville.

JO VUOSIA SITTEN Soundi-lehden arvostettu toimittaja Asko Alanen julisti: ” Roku Rousu on valmis maapalloa kiertävälle radalle. Tsekatkaa rock`n`roll-vauhtiveikon nykykiekaisut, niin ette tipu kyydistä!”

Mie kuitenkin tipahin. Roku Rousun nimi oli vilahtanut lukuisissa oululaisbändeissä ja useilla niiden levyillä, mutta kaipasin tienviittaa, sillä tahtoi tai ei, laulaja-lauluntekijä ja  liiderihän hän on ja Roku Rousu- nimi on toivottavasti parrasvaloissa jatkossa muissakin kuin tässä The I.O.N.S. -proggiksessa.

KUN ROKU ROUSU LÄHTI alkuvuodesta 2020 työstämään debyyttialbumiaan, hänen oli tarkoitus soittaa levylle kaikki soittimet itse, mutta joutui turvautumaan kaveriapuun. Pitkäsoiton odotusarvoa lisääkin se,  että pitkästä aikaa vanhat Moses Hazyn soittajat, Joonas Karjalainen ja Mikko Siven, ovat vauhdittamassa Rokun menoa, puhumattakaan kosketinsoittaja Sussu ”Markun tyttö” Ketolasta, joka on ehtinyt paiskia muusikon töitä rakkaan Suomen Tulli-yhtyeen lisäksi muun muassa Noora Louhimon,  Samae Koskisen ja Jean S-yhtyeen kanssa.

Kaikki ovat Tornion Pop & Jazz Konservatorio Lappiasta ponnistaneita  musiikin ammattilaisia. Rajakaupungissahan  legendaarinen Moses Hazykin sai alkunsa. Yhtye toimi aktiivisesti vuodet 2004-2011, julkaisi kolme kehuttua pitkäsoittoa, valittiin vuoden livebändiksi rocklehti Rumbassa ja keikkaili ahkerasti muun muassa Venäjällä, Pohjois-Amerikassa, Baltiassa ja Kiinassa, jossa yhtye kiersi kaksi kertaa ja faneja siellä heillä on enemmän kuin 🙂Dannyllä. Suuren yleisön yhtye saavutti myös television välityksellä, kun heidän musaansa soitettiin MTV:n Dirty Sanchez -sarjassa, joka näkyi 230 miljoonassa kotitaloudessa.

Tätä päivää on kuitenkin Roku Rousu & The I.O.N.S. ja albumi The Imaginary One-Night Stands, jonka julkkareita juhlitaan  aluksi etelässä,  6.5. Helsingin Loosessa ja 7.5. Tampereen Telakalla.