Rockrösten ULF NILSSON till Haparanda
UlfNilsson

Ulf Nilsson & Asplöven Kick Off (hela laget hos oss kom och träffa) 16.8. Ponde Kök o Bar in Haparanda

 Hösten 2013 kom Ulf Nilssons debutalbum Little by little, som är en oas för alla som gillar tidlös rock med bluesbotten och starka melodier.

 8 mars 2014 blev han tilldelad en guldskiva för singeln Little by little, som också är titelspår på skivan.

Titelspåret Little by little är också något av ett valspråk för Uffe även privat. Frasen syns på en tatuering på hans underarm och handlar om vikten av att aldrig ge upp vare sig det gäller i livet eller drömmar, och ha tålamod. Och det har han. I dag.

– När jag var tonåring var det självklart att man skulle slå igenom, alla skulle älska ens band och man var odödlig. I dag är jag betydligt mer sansad. Men drömmen är kvar. Jag vill fortfarande åka på världsturné och spela på Madison Square Garden. Skillnaden är att jag vet hur mycket som krävs. Jag kommer aldrig att sluta drömma och jag tar ett steg i taget, Little by little!

Uffe är född och uppvuxen i Halmstad Vid 20 års ålder drog han ut på äventyr. Det inkluderade allt från att packa fisk i Norge till utdelning av biljetter till nattklubbar på Gran Canaria.

– Det var kul att testa lika olika grejor, men att packa fisk i 40 minusgrader kändes inte som ett framtidsjobb direkt. Efter det testade han sina musikaliska förmågor som showartist och aktivitetsvärd utomlands. Han spelade revy och agerade trubadur. Sammantaget var det en bra skola när det gäller att fånga en publik.

Innerst inne visste han dock att han var en rocksångare. Drömmen var att spela in ett album och turnera på allvar. Hans första förebilder var The Doors. Sedan blev det Jimi Hendrix och olika blueshjältar. Han talar passionerat om B.B. King, Eric Clapton, Joe Bonamassa, John Mayer och andra tungviktare från förr och nu.

Han vill dock inte hålla med om att han skulle vara född i fel era.

– Kanske är det en fördel. Jag kan plocka godbitarna ur historien. Och det kan vara bra om man ska sticka ut från den samtida musiken. Jag höll stenhårt på min identitet i The Voice, både musikaliskt och visuellt. Och det gick ju bra, trots att TV4 tvivlade när jag varken ville ha hjälp av stylister eller makeup-team. Jag ville inte svepas med av cirkusen och tappa bort mig själv.

Uffe vet vem han är och lever för sitt låtskrivande, sin sång, sin fru, sin hund Lillen (som redan är uppe i 50 kilo) och den övriga familjen.

Detta förändrades inte av att han vann första säsongen av TV4:s The Voice Sverige 2012- artisttävling och fick skivkontrakt med Universal Music.

När skivbolaget inför albumet började föreslå olika producenter och co-writers kände Uffe att alltför många av dem jobbade på att få med sitt eget material, snarare än att lyssna på vad Uffe redan hade. När han träffade Chris Rehn kändes det annorlunda.

– Han var den förste som frågade vad jag ville ha hjälp med. Han var nyfiken på det jag själv hade gjort, för att förstå vem jag är musikaliskt och textmässigt. Han gillade mitt material, ville lyfta fram det och redan första helgen vi sågs började vi jobba med två av låtarna.

Det blev en blandning av äldre material och sådant som skrivits speciellt för albumet. Ett par av dem skrevs ihop med frun Linda Varg. Textmässigt har Uffe skrivit nästan allt.

https://www.facebook.com/events/1526730997540991/