ROCCA palaa pitkästä aikaa keikalle Kemin KESÄKISSABLUESISSA

Yllätyskeikan lisäksi ROLAND ”ROCCA” BERG valmistelee omia lauluja sisältävää levyä, apunaan muun muassa Slap Betty-yhtyeestä  tuttu Teemu Ylinikka.

2006 oli vuosi jolloin Vaylän Pyörre Records syntyi. Puolen vuoden sisään julkaistiin cd:t Paavo Kulju live ja Rocca: Soul Of Lapland. Otettiin tehtäväksi dokumentoida tasokasta vanhempaa merilappilaista musiikkia ja edelleen saattaa sitä kaikkien kuultavaksi.

Rahaa paloi, varsinkin kun Paavo Kuljun kelanauhoja putsattiin, Rocca-levyäkin kootessa, uhattiin raastuvalla, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, molemmat Väylän Pyörteen alkupään levyt on nyt loppuunmyyty.

Kahden jatkeeksi oli tarkoitus ilahduttaa merilappilaisia myös SM-voittaja Battaglia Nobilityn Vojakkala Live 1972-EP:llä, mutta sen dokumenttiarvoa ei ymmärretty ja tallenteen julkaisu kiellettiin. Musiikillisestihan yhtye oli tuolloin aivan muuta kuin 1974 julkaistu Lapin ensimmäinen popalbumi Rokkisavotta.

ROCCA: SOUL OF LAPLAND-cd on hieno kellariäänitys, josta olen yhä ylpeä. Kovimmat versiot Turn on your love light, Long train runnin` ja Some kind of wonderful laitoin levylle peräjälkeen ja yhäkin tuo rypäs saa ihon kananlihalle. Ne ovat Roland Bergiä parhaimmillaan.

Roland ”Rocca” Berg on timanttinen soullaulaja, joka syntyi vahingossa väärälle puolen maapalloa eli Ruotsin Tornionlaaksoon.

Soul Of Lapland oli joulun 2006 yksi myydyimmistä albumeista Meri-Lapissa. Möi enemmän kuin Madonnan uusin kiekko, Kemin Musiikin Kujanpää muisti aina mainita, kun kohdattiin.

Muistan myös, kun Lapin kävijä Otis Grand, blueskitaristien ykkönen 1990-luvun Englannissa ja Ike Turner & Rhythm Kingsien orkesterinjohtaja vuosina 1998-2001, sai jossain vaiheessa kuultavaksi Rocan Doobie Brothers-coverin ja Otis viestitti: ”Not bad at all.The vocals are great for this type of music. Rocca is a good singer-nothing wrong with him.”

Samana vuonna 2008 Otis oli tulossa vielä Elojazz & Bluesin pääesiintyjäksi Ouluun ja hän lähetti viestin:” No problem for Rocca to come and sing a slow blues with me. See you there.”

Rocca ei kuitenkaan mennyt, koulukiireidensä vuoksi, mutta tulevassa KesäkissaBluesissa, opettajan hommista jo eläkkeellä olevaa raspikurkkua kuullaan. Hän tekee pitkästä aikaa paluun esiintymislavalle Kemin parhaiden muusikoiden kanssa 20.7. klo 18.00-19.30 paikallisella Täikön torilla! Bändiä johtaa kitaristi Tuomas Laajoki.

Roland ”Rocca” Bergin tuntien setissä kuullaan taatusti täyslaidallinen vanhaa kunnon soulia ja Blues Brothers-meininkiä!

Rocca & BB –Long Train Runnin`