Riverside Jazz haluaa lisää huippukonsertteja Tornioon

Rumpali Jaska Lukkarinen trioineen on Tornion seuraava jazzvieras

Jazzin ikivihreät, muun muassa Miles Davisin Four ja Sonny Rollinsin I’m an old cowhand, joka on monelle tuttu lännenleffasta Rio Grande, heräävät  henkiin 27.2. klo 19.00 Tornion Musiikkitalolla, kun Jaska Lukkarinen Trio esittää tärkeimpien esikuviensa huippustandardeja.

Konsertin järjestää Tornion Pop & Jazz Konservatorio Lappia tiiviissä yhteistyössä Riverside Jazzin kanssa.

Nyt pienen kuukahduksen jälkeen yhdistys on taas aktivoitunut. Kitaristi Teemu Viinikaisen keikka ravintola Kerholla oli Riverside Jazzin lähtölaukaus ja jäsenhankinta on parhaillaan kovassa käynnissä.

– Ajattele,jos sata ihmistä maksaa jäsenmaksun, niin sillä rahalla voimme tuottaa Tornioon ainakin kolme Suomen Jazzliiton kiertuebändiä tai muita hyviä esiintyjiä, sanoo yhdistyksen tiedottaja Jukka Piiroinen, joka muutaman vuoden tauon jälkeen on palannut yhdistyksen hallitukseen.

Muut hallituksen jäsenet ovat Pekka Oinonen (pj), Jussi Leipälä, Outi Kuisma-Parwar, Emilia Junes, Veikko Rousu ja Tommi Rahko.

Riverside Jazz on Suomen Jazzliitton pohjoisin yhdistys, joka osallistuu kiertuetoimintaan .  Torniossa kuullaankin  syyspuolella varmasti joitain näistä liiton tarjoamista konserteista; huipputrumpetisti Jukka Eskolan uutta bossa nova -yhtyettä jousikvartetilla ryyditettynä, kansainvälisesti palkittua pianisti Joonas Haavistoa yhtyeineen, improvisaatiotrio Black Motoria tai   Aili Ikosen Tribute to Ella-kokoonpanoa.

Riverside Jazz  perustettiin vuonna 1989 ja sen vakaa pyrkimys on ollut aina tuoda syksyn ja talven harmauteen musiikillisia vaihtoehtoja. Kesäisinhän yhdistyksen jäsenet ovat järjestämässä Kalottjazz & Blues-festivaalia.

Riverside Jazzin jäseneksi voi liittyä konserteissa tai maksamalla 20 euroa suoraan yhdistyksen tilille 204818-4283. Jäsenet ovat oikeutettuja 5 euron alennukseen konserttilipun hinnasta ja he saavat myös Kalottjazz & Blues – festivaalin konserteista erikseen ilmoitettavan alennuksen.

Myös yhdistykset ja yritykset toivotetaan tervetulleiksi, sillä esimerkiksi 100 euron satsauksella, konsertteihin saa 8 vapaalippua.

LINKKEJÄ: www.riversidejazz.fi , www.facebook.com/RiversideJazzTornio ,  www.twitter.com/JazzTornio