REMUN Last Call-jäähyväiskiertue Leville ja Tornioon

REMU (kuva: Jukka Rajala)

Suomi-rockin kummisetä Remu (Henry Olavi Aaltonen) lopettaa keikkailun ja kiertueet. Ja kun Remu lopettaa, hän lopettaa tyylillä! Lokakuun puolivälistä vuoden loppuun Remu & Hurriganes kiertää vielä ympäri Suomea ja jäähyväiskiertueen huipennus  on lauantaina tammikuun 20. päivä 2018 Helsingin jäähallissa.

Remu & Hurriganesin kolmetoista keikkaa käsittävällä klubikiertueella lavalla rokkaavat Remun ja yhtyeen lisäksi myös raskaan sarjan vierailijat.

Remun johtamassa Hurriganes-kokoonpanossa soittavat Arska Rautajoki, rummut, Nipa Niilola, kitarat & taustalaulu, Antti Rautajoki, kitarat ja Jaska Ylä-Rautio, basso.

Osalla klubikeikoista on mukana niin monesti Remun keikoilla aikaisemminkin nähty Michael Monroe. Osalla keikoista taas mukana on yllätyksellisempi vierailija, muun muassa Sleepy Sleepers ja Leningrad Cowboys -yhtyeistä tuttu Mato Valtonen, joka nähdään Remun kanssa Lapin keikoilla niin  18.11. Levin Hullu Poro Areenalla kuin 29.12. Tornion Club Teatriallakin. 

Viimeinen keikka 

Tammikuun 10. päivä 2018 Remu täyttää 70 vuotta ja  kymmenen päivää myöhemmin  mittavan jäähyväisturneen päätepysäkki on Helsingin jäähalli.

Kiertämisen osalta Remun ura on silloin paketissa.

-Kun mä päätän, että Hurriganesia ei enää ole, sitä ei ole, Remu jymäyttää.

Helsingissä hän  kutsuu lavalle mukaansa joukon legendaarisia rokkifrendejään, solistivieraita, bändimuusikoita, kavereita ja ystäviä. Edellämainittujen lisäksi mukaan ovat jo lupautuneet muun muassa Pave Maijanen, Janne Louhivuori ja Ile Kallio. Lisää nimiä kerrotaan myöhemmin syksyllä.

Odotettavissa on täysin uniikki ja historiallinen konserttitapahtuma. Jotain sellaista, jota kukaan Remun tai ylipäätään suomalaisen rokin ystävä ei voi kokea kuin kerran elämässään.

Levyttäminen jatkuu

Jos joku olisi sanonut 1960-luvun alussa rikkinäistä rumpupeltiä kuin riivattuna hakanneelle pikku-Henrylle  ensimmäisessä treenikämpässä, että hän tekee samaa vielä 70-vuotiaana, hän ei olisi uskonut.

Remu on rokannut  kuudella vuosikymmenellä. Vaikka hän nyt lopettaakin kiertämisen, levyttämisestä Remu ei  aio luopua. Kuten syksyllä 2016 julkaistu Electric Play, ensimmäinen englanninkielinen levy aikoihin osoitti, Remu elää luovaa ja kunnianhimoista jaksoa. Ote on aika lailla kokeneemman kaverin kuin Roadrunnerin aikoihin vuonna 1974, mutta ote ei ole herpaantunut.