REIJO ANGERIA luopuu Ylläksen Taigasta

Viime vuonna Reijo Angerialla tuli 20 vuotta täyteen Torniossa. Kuva 2000-luvun alun Umpitunnelin hektisiltä vuosilta.

– Minä olisin vielä jatkanut, mutta olisin luultavasti menettänyt perheeni. Kotona käytiin kova kädenvääntö.

Näin sanoo Kuukkeli-lehdelle hotelli- ja ravintolayrittäjä Reijo Angeria, jonka vaimo Anne Tuokila ja tytär Jenny  ovat vetäneet käytännössä Ylläksen ravintolamaailma Taigaa viime vuodet ja haluavat tehdä nyt jotain muuta.

Ensimmäisen yrityksensä Reijo ja Anne perustivat juuri Ylläkselle vuonna 1994 ja kun Taiga saadaan myytyä,  heille jää tunturissa enää osakkuus Yöväenliike Oy:n ravintolassa Tower, yhdessä Kaulasen sisarusten Eevan ja Vesan kanssa.

Jatkossa aviopari keskittyy Tornion yritysten vetämiseen. Syksyllä 1998 Hannulan sillan korvaan perustettiin Umpitunneli. Rantaravintola löysi äkkiä paikkansa ja elokuussa 2007 Reijo otti vetovastuun Tornion kaupunginhotellista. Hän päivitti sen viisi ravintolaa ja seuraavan vuoden alussa samanaikaisesti vietettiin avajaisia niin Torniossa kuin Ylläksellä, jonne hän oli rakennuttanut Taigan.

Avajaisten vetonaula oli brittitähti Samantha Fox ja Reijosta tulikin seuraaviksi vuosiksi yksi suurimmista huippuartistien palkanmaksajista Suomessa ja Twin City-festivaalista Meri-Lapin kesän ykköstapahtuma.

Pikkuhiljaa  Reijon mielenkiinto siirtyi ”keikoista” enempi uuden ideoinnin puolelle. Tornioon syntyi merimieshenkinen Mustaparran Päämaja, paikka, jolla oli tarina.  Viimeisin hänen luomuksensa on entisestä Tornion yhteislyseosta saneerattu Grand Hotel Mustaparta. Rajakaupungissa hän hallinnoi myös Pikku Berliiniä ja Viihderavintola VPK:ta.