RAUHATÄTI, räppiä Sodankylästä

Rauhatati

Sodankylästä kotoisin oleva räppäri Rauhatäti viimeistelee parhaillaan esikoisalbumiaan Labyrintti, joka ilmestyy helmikuussa 2014.

Ennakkomaistiaisena on julkaistu sinkku Aurinkolahti, joka kertoo uudesta alusta ja elämässä eteenpäin siirtymisestä. Kappaleesta tekee historiallisen se, että siinä kuullaan Suomen ensimmäisiin räppäreihin lukeutuvan, legendaarisen Pijallin mahdollisesti viimeinen julkaisu. Ceebrolistics-räppitriosta lähtöisin olevan, pitkän uran tehneen räppärin käännyttyä muslimiksi kesällä 2011, hän lopetti kokonaan musiikin tekemisen ja julkaisun.

Vuodesta 2007 Lapin murteella räpännyt Rauhatäti sinnitteli pitkään alan ainoana naispuolisena artistina ja on vuosien mittaan saavuttanut stabiilin aseman suomalaisessa hiphop-skenessä. Rauhatäti on keikkaillut osana Jätkäjätkien livekokoonpanoa ja vieraillut muun muassa Jätkäjätkien, Jodarokin, Jontin, Junon, Steen1:n, Posteljoonan, Kuhnafar-I:n sekä Lossi Turusen albumeilla.

Labyrintti-albumiaan Rauhatäti on työstänyt yhdessä dubstep–artisti Tes La Rokin kanssa. Hänen tekstit eivät ole kaikista helpoimmasta päästä. Nissä kuljetaan ihmismielen sokkeloissa. Rauhatäti luotaa syvälle vaikeisiin aiheisiin, kuten masennus, riippuvuus tai esimerkiksi kouluväkivalta uskottavalla otteella, johon kuulijan on kuitenkin helppo samaistua.

Rauhatädin esikoislevyllä kuullaan Pijallin lisäksi suomalaisräppäreistä Jonttia ja Mindmaniä sekä laulaja Heidi Kiviharjua.

LISÄÄ RAUHATÄDISTÄ: http://www.basso.fi/rappilapsuus-rauhatati/#.Uqqm9_RdUik ///http://areena.yle.fi/tv/2094592