Ränttätänttälegenda STATUS QUO Kiirunaan

StatusQuoBrittiläinen Status Quo on yksi rockhistorian pitkäikäisimpiä yhtyeitä. Yli 50 vuotta tien päällä ja sen suosio on yhä vankkumaton.

Yhtye muistetaan parhaiten hiteistään Whatever you want, In the army, Down down, Caroline ja Rockin’ all over the World.

Se on julkaissut lähes 30 albumia, viimeisin Bula Quo ilmestyi tänä vuonna. Status Quo on ollut Iso-Britannian Top 40 -singlelistalla 63 kertaa eli useammin kuin mikään muu bändi ja Top 10:een se on noussut 22 kertaa.

Kaikkiaan yhtye on julkaissut 100 singleä. Ensimmäinen oli Pictures of matchstick men vuonna 1968 ja  viimeisin Bula Bula Quo vuonna 2013.

Maailmanlaajuisesti Status Quo on myynyt  yli 118 miljoonaa levyä, tehnyt yli 7000 keikkaa ja livenä yhtyeen on nähnyt arviolta 30 miljoonaa ihmistä.

Ensi kesänä on sitten tornionlaaksolaisten vuoro. Status Quo esiintyy nimittäin Kiirunafestivaaleilla ja päivä on 27.kesäkuuta 2014.

Festivaalipäällikkö Viktor Mattsson Tusen Toner-yhtiöstä on Status Quon kiinnityksestä innoissaan.

– Aivan hullua. Kun otimme festivaalin vetovastuun pari vuotta sitten, meidän yksi tavoite oli saada kansainvälistä väriä juhlille. Olemme saaneet yleisöltä paljon toiveita ulkomaisista artisteista ja monet ovat toivoneet juuri Status Quota.

– Yhtyeen merkitystä rockille ja populäärikulttuurille ei voi kukaan kiistää. Heidän musiikkinsa, saa niin nuoret kuin vanhatkin tanssimaan ja laulamaan yhdessä. Enempää ei kukaan voi vaatia vanhalta kunnialliselta kolmen soinnun rock`n`rollilta.

www.kirunafestivalen.nu