Ranskalainen BAD MULES ilostuttaa jälleen kemiläisiä

BadMules

Swingiä ja rhythm ’n’ bluesia  ja pikkasen soulia, boogia ja rockiakin soittava ranskalainen Bad Mules teki ensiesiintymisensä Suomessa viime tammikuisessa Kemin Pakkasukko Blues n`Jazzissa.

– Bändistä mulle jäi mieleen erityisesti tiukka ja svengaava soittotatsi ja loistava meininki. Tietysti myös sen piristävä erikoisuus, kun bassolinjat hoidettiin Hammond B3-uruilla, promoottori-muusikko Tuomas Laajoki muistelee.

Talvisessa Kemissä fransmannit saivat lämpimän vastaanoton merilappilaisilta. Yhtye oli Laajoen mukaan kiinnostunut kokemaan myös kesäisen Suomen ja nyt Bad Mules aloittaa minikiertueensa keskiviikkona 6.8.Kemin Cafe Bar Ankkurista (klo 22.00), jonka jälkeen he esiintyvät Kokkolassa ja Pietarsaaressa.

Yhtyeessä soittavat Julien Broissand (laulu,kitara), Denis Agenet (laulu, rummut), Freddy Pohardy Riteau (tenori- & baritonisaksofoni) ja Philippe Gautier (Hammond B3).

Oman ohjelmiston lisäksi Bad Mules esittää versioita muun muassa Wynonie Harrisin, Amos Milburnin, Big Joe Turnerin, Louis Jordanin, Lee Dorseyn ja Guitar Slimin biiseistä.

Yhtye on julkaissut kymmenen vuoden aikana Mad Blues Productionin kautta neljä albumia: In Your Stall  (2004), Who Drank My Beer? (2007), Back In Town (2011) ja Keep Rollin` (2014).

Bad Mules on kiertänyt ahkerasti paitsi Eurooppassa, myös Amerikassa.

– Yhtye on tehnyt yhteistyötä muun muassa Barrelhouse Chuckin kanssa, joka on kova luu ja tunnetaan Fabulous Thunderbirdsin Kim Wilsonin yhteydestä. Rumpali Denis esiintyy paljon myös Ranskan bluesykkösen Mr. Bo Weavilin kanssa, Tuomas Laajoki tietää kertoa.