RAMINA VAARAN laulua vihdoin levylle!

RAMINA VAARA

Pitkään ja hartaasti on odotettu Ramina Vaaralta ensilevytystä. Nyt se on kaikkien kuultavissa, Face to face, sekä englanniksi että suomeksi.

Kappaleen on säveltänyt yhdessä Raminan kanssa Kime Klemettinen ja sanat, jotka kertovat somemaailmasta, ovat Martti Minkkisen kynästä.

Muutama kuukausi sitten kuulin pätkän Raminan englanninkielisestä versiosta Kimen Greatsounds-studiolla ja täytyy sanoa, että silloin jo kylmät väreet juoksivat selkäpiissä. Silloin laulu oli ehdolla Uuden Musiikin Kilpailuun, josta tuli sitten yhden Saara Aallon show. Nyt kun sen kuulee kokonaan Spotifyissa, täytyy sanoa feels very good!

Raminan ääni on vangitseva, maaginen. Hän on tehnyt biisistä Kimen kanssa myös suomenkielisen version, joka ei säihky niin vahvasti, mutta sopii loistavasti radioaalloille.

Puun takaa ilmaantunut huippulahjakkuus on nykyään harvinaisuus. Hiomaton timantti, Ramina  Vaara nukutti lapsiaan ja lauloi hienoja covereitaan YouTubeen, mutta harva hoksasi kuunnella, minäkin vasta myöhemmin.

Kun hän oli valmis, hän keräsi rohkeutta ja halusi testata kykyjään. Hän sijoittui sekä Voice of Finland– että Seinäjoen tangomarkkinoiden kuningatarkisassa komeasti kymmenen parhaan joukkoon. Harrastuksesta tuli astetta vakavampaa ja tänä syksynä hän aloitti opinnot Pop & Jazz Konservatorio Lappiassa laulu pääaineenaan.

Merilappilaisilla on pitkä upeiden laulajattarien historia Arja Sipolasta lähtien. Viimeksi yllätyksen järjesti  Nina Höynälä, nyttemmin jo Suomen eturivin jazzlaulajatar.

Syntyjään Ramina Vaara ei ole kuitenkaan Torniosta, vaan paluumuuttaja. Hänen isovanhempansa muuttivat aikanaan Ruotsiin ja hän on varttunutt Skellefteåssa. Viisitoista vuotta sitten hän muutti länsirajalle ja asuu nykyään Kaakamossa.

Lapsuuden perheen peruja on rakkaus suomalaiseen iskelmämusiikkiin ja Ruotsissa asumisen aikaansaannosta on halu tulkita iloisia duuribiisejä kuten Abbaa samoin kuin englanninkielistä soul ja R´n´B-musiikkia.

Raminan musiikkimaku on monipuolinen ja hän  tulkitsee mielellään covereita, mutta oma musiikin tekeminen on osa Raminan nykyistä musiikin täyttämää maailmaa.

Hänen lauluaan voi kuulla enemmän livenä lähiaikoina hänen omassa  Lauluja elämän varrelta-konsertissa 16.5. klo 18.30 Ylitornion kunnan auditoriossa.