RAJ-RAJ BAND ja Kesällä Tornioon-laulu Suomiviisu-kisan kolmanneksi!

https://www.youtube.com/watch?v=Y1wBbiMexa8

Suomiviisu 2014 on valittu. Äänestyksen voitti lahtelaisen Jokapaikan höylät -yhtyeen Ikinä en osta autoa  Kouvolasta (49%). Toiseksi tuli Tero Moilasen Vantaa (20%), kolmanneksi Raj-Raj Bandin Kesällä Tornioon (17%) ja neljänneksi Aapeli Rummukaisen  Siilinjärven Siiri

Kesäkuussa  alkaneesta kilpailusta, useamman kymmenen ehdokkaan joukosta ja useamman vaiheen kautta,  valikoitui neljä finalistia. Pudonneiden joukossa olivat muun muassa Solistiyhtye Suomi ja 1960-luvun suosikkilaulaja Robin.

Hauskat kappaleet saivat myös äänestäjät liikkeelle ja media oli valpaana. Jokapaikan höylistä sai lukea esimerkiksi Etelä-Suomen Sanomista ja Raj-Raj Bandista Suomessa Pohjolan Sanomista ja Ruotsissa NSD:sta.

Raj-Raj Bandistä tuli Väylän Pyörteellekin kyselyjä. Mikä se tällainen bändi, joten videon alla pieni tiivistelmä eteläläisille.

https://www.youtube.com/watch?v=YNymrZKAiBQ

RAJ-RAJ BAND = uniikki ruotsalaisyhtye, joka kutsuu musiikkiaan tornedalsetno-folkpunkiksi. Se kerää länsinaapurissa täysiä konsertti- ja tanssisaleja, missä esiintyykin. Ruotsissa esimerkiksi Luulajan kulttuuritalon suuren salin yhtye on loppuunmyynyt jo 8 kertaa peräkkäin.

RajRajBand180409e

Pohjois-Suomessakin se tunnetaan ja Etelä-Suomessakin se on esiintynyt kymmenkunta kertaa.

Yhtyeen paketista ei mitään puutu. Siinä yhdistyy suomalaisittain Popedan äijämeininki, Jope Ruonansuun huumori ja suvantokohdissa, haitari hyväilee kuin Tornionjoen lämpöinen vesi.

Raj-Raj Band Pajalasta tuo iltamakulttuurin nykyaikaan. Se on yhtä hullunhauska kuin Mikael Niemen bestselleri Populaarimusiikkia Vittulajänkältä.

Musiikillisestikin Raj-Raj Band on nautinto. Ei kunnioiteta rajoja, mutta ylitetään niitä taidolla ja tyylillä.

Yhtyeen musiikissa yhdistyy uusi ja vanha, eikä mikään ole sille vierasta. Erikoista tässä bändissä on, että se saa humpankin rokkaamaan eli muuttaa velatkin saataviksi.

Raj-Raj Band on julkaissut albumit På Gränsen, Tornedalsspår ja Kexiland ja Pajalan Pojat.

Omien kappaleiden lisäksi levyillä on myös suomalaisille tuttua perinnettä kuten Tukkipoika, Kuppari ja Haravasta katkesi pii plus Jätkän humppa ja Katinka tornionlaaksolaisin tekstein. Tuoreempia lainoja ovat Sleepy Sleepersin Kesämopo ja  Jarmo Virtasen Kesällä Tornioon.